1. Komunikaty

Lazur (SM): Lazuretta Błękitna i Lazuretta Złocista to wyjątkowa propozycja w kategorii serów topionych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© lazur (sm)

– Obie Lazuretty charakteryzują się aksamitną konsystencją sera topionego i zdecydowanym, ostrym posmakiem szlachetnej pleśni charakterystycznej dla serów Lazur Błękitny i Złocisty – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Anna Skrzypiec, Specjalista ds. Komunikacji Marketingowej w Lazur (SZGPR).


– Lazuretta Błękitna łączy w sobie niepowtarzalny smak sera Lazur Błękitny oraz czosnku i szczypiorku. Dzięki kremowej konsystencji świetnie sprawdza się w kuchni, zarówno jako dodatek do dań na zimno, jak i na gorąco, takich jak na przykład kanapki, zupy czy pieczone mięsa i ryby. Lazuretta Złocista to harmonijna kombinacja mleczno-orzechowych nut charakterystycznych dla sera pleśniowego Lazur Złocisty i słodkiego smaku czerwonej papryki. Rewelacyjnie smakuje z ciemnym pieczywem, potrawami z grilla, ale może też być podstawą sosów i dipów lub klasycznego fondue – dodaje Anna Skrzypiec.
– Sery Lazuretta Błękitna i Złocista wzbogacają smak potraw i nawet szybkie śniadanie zmieniają w prawdziwą ucztę. Lazuretty dostępne są w wygodnych kubeczkach, dzięki czemu zachowują swoje walory nawet po kilkukrotnym otwarciu i zamknięciu opakowania – podsumowuje Anna Skrzypiec, Specjalista ds. Komunikacji Marketingowej w Lazur (SZGPR).