Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Lazur (SM): Lazuretta Błękitna i Lazuretta Złocista to wyjątkowa propozycja w kategorii serów topionych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-18 11:35:37

© lazur (sm)

– Obie Lazuretty charakteryzują się aksamitną konsystencją sera topionego i zdecydowanym, ostrym posmakiem szlachetnej pleśni charakterystycznej dla serów Lazur Błękitny i Złocisty – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Anna Skrzypiec, Specjalista ds. Komunikacji Marketingowej w Lazur (SZGPR).


– Lazuretta Błękitna łączy w sobie niepowtarzalny smak sera Lazur Błękitny oraz czosnku i szczypiorku. Dzięki kremowej konsystencji świetnie sprawdza się w kuchni, zarówno jako dodatek do dań na zimno, jak i na gorąco, takich jak na przykład kanapki, zupy czy pieczone mięsa i ryby. Lazuretta Złocista to harmonijna kombinacja mleczno-orzechowych nut charakterystycznych dla sera pleśniowego Lazur Złocisty i słodkiego smaku czerwonej papryki. Rewelacyjnie smakuje z ciemnym pieczywem, potrawami z grilla, ale może też być podstawą sosów i dipów lub klasycznego fondue – dodaje Anna Skrzypiec.

– Sery Lazuretta Błękitna i Złocista wzbogacają smak potraw i nawet szybkie śniadanie zmieniają w prawdziwą ucztę. Lazuretty dostępne są w wygodnych kubeczkach, dzięki czemu zachowują swoje walory nawet po kilkukrotnym otwarciu i zamknięciu opakowania – podsumowuje Anna Skrzypiec, Specjalista ds. Komunikacji Marketingowej w Lazur (SZGPR).

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2018
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25