1. Komunikaty

ADM Wild: Fruit Up Fiber zwycięzcą the Ingredients Innovation Award na tegorocznych targach Gulfood w Dubaju

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka
© ADM Wild

Redukcja cukru i kalorii bez utraty dobrego smaku oraz bez podnoszenia kosztów jest gorącym tematem i dużym wyzwaniem w przemyśle spożywczym lub napojowym. Zwykle kiedy zmniejszamy zawartość cukru produkt traci nie tylko słodkość, ale i smak swoich składników.


Fruit Up Fiber, nowy produkt ADM Wild , redukuje ilość cukru w produkcie i doskonale podkreśla jego smak. Kompleksowa kompozycja Fruit Up Fiber, to występujące w naturze węglowodany (cukry i poliole), pozyskane z najlepszych surowców; rozpuszczalny błonnik oraz glikozydy stewii. To unikalne rozwiązanie oferujące producentom słodzenie owocami bez zmiany smaku i z prostymi składnikami. Dodatkowo oferuje niski indeks gimniczny, brak GMO, certyfikaty Kosher i Halal.