1. Komunikaty

Lazur (SZGPR): Rokblu zadebiutował z sukcesem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Portfolio firmy Lazur wzbogaciło się o nowy produkt – dedykowany dla rynku HoReCa ser pleśniowy Rokblu. O jego wyjątkowo pełnym, wyrazistym smaku, bogatym grzybowym aromacie oraz aksamitnej, maślanej konsystencji decyduje wydłużony okres dojrzewania.
Tradycyjna receptura, najwyższej klasy polskie mleko oraz wolny od środków konserwujących skład są gwarancją najwyższej jakości Rokblu.


Dzięki swoim walorom Rokblu sprawdza się w wymagającej, profesjonalnej kuchni, co potwierdziły wyniki prestiżowego Kulinarnego Konkursu Sera Good Cheese 2017. Decyzją jury, składającego się z profesjonalistów – kucharzy i szefów kuchni, Rokblu zdobył złoty medal w kategorii ser do pizzy i najważniejszą nagrodę tego konkursu – Grand Prix.
Rokblu dostępny jest w blokach o wadze 1,0-1,4 kg.