Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Bursztyn świętuje 15-lecie

Źródło: Spomlek (SM)   Dodano: 2017-11-08 15:23:01

© spomlek (sm)

Warsztaty kulinarne dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera to główne nagrody, które co tydzień można wygrać z serem Bursztyn. Spomlek (SM) producent serów premium – długodojrzewających, ręcznie pielęgnowanych – świętuje 15-lecie powstania Bursztyna – absolutnej arystokracji wśród serów marki Skarby Serowara.
Zasady są proste Do udziału w konkursie może przystąpić każdy konsument, który w okresie promocyjnym – od 6 listopada do 31 grudnia kupi ser długodojrzewający marki Skarby Serowara (Bursztyn, Rubin lub Szafir) o wadze min. 190 g. Zadanie polega na zrobieniu zdjęcia, które będzie pokazywało jak przyjemnie spędzamy czas z bliskimi oraz informacji, dlaczego spotkanie w takim gronie są wspaniałe i niepowtarzalne. Zdjęcie i opis należy umieścić na stronie: www.konkurs.skarbyserowara.pl


Nagrody
Jury w cotygodniowym głosowaniu przyzna nagrodę główną: warsztat kulinarny dla dwóch osób pod okiem legendarnego mistrza Kurta Schellera. Poza tym dla najciekawszych prac zostanie przyznane: 5 voucherów do wybranej restauracji – każdy na kwotę 400 zł oraz 15 zestawów noży do serów długodojrzewających marki Skarby Serowara.

Bursztyn – ser na każdą okazję
Delikatny smak, wyrazisty aromat, wyczuwalne kryształki, ręczna pielęgnacja oraz sześciomiesięczny okres dojrzewania, składają się na wielkie dzieło polskiego serowarstwa jakim jest ser Bursztyn. W tym roku mija 15 lat od kiedy powstała jego pierwsza receptura. Uznawany jako absolutna arystokracja wśród serów. To jeden z najcenniejszych Skarbów Serowara z Radzynia Podlaskiego.

Przez 6 miesięcy każdy krąg jest stale pielęgnowany oraz ręcznie masowany z użyciem odpowiednio dobranej pasty, która nadaje jego skórce czarny kolor. Jego miąższ charakteryzuje się zwartą i lekko kruchą strukturą z wyczuwalnymi kryształkami, których przybywa wraz z upływem czasu dojrzewania. Smakowi towarzyszy lekko pikantna nuta. Idealny na przekąski, jako dodatek do potraw, znakomicie pasuje na każdą okazję w gronie rodziny czy znajomych.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2017
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25