Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Jana (ŚSM): Nowa metoda pakowania twarogu półtłustego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-11-14 08:05:31

Do pakowania produktu wykorzystano nowatorską metodę pakowania na tacce, w osłonie gazu obojętnego, ze stałą wagą 500 g. Twaróg półtłusty produkowany z mleka krowiego należy do najstarszych i technologicznie najbardziej tradycyjnych wyrobów mleczarskich. Minimalna ilość użytych surowców i dodatków (praktycznie tylko mleko, o znormalizowanej zawartości tłuszczu i kultury bakterii fermentacji mlekowej, a także zabiegi technologiczne) decyduje o tradycyjnym charakterze wyrobu.


Sposób pozyskania skrzepu wyłącznie w wyniku działania naturalnego kwasu mlekowego, wytworzonego w trakcie fermentacji mlekowej, prowadzonej przez bakterie pozwala nazywać te produkty serami twarogowymi kwasowymi. Sery białe mają specyficzne cechy organoleptyczne (głównie smak i zapach), co wyróżnia je od innych produkowanych serów. Twaróg półtłusty Jana (ŚSM) charakteryzuje się naturalnym i świeżym smakiem oraz stanowi główną i wyśmienitą bazę do serników, pierogów, naleśników, kanapek oraz innych dań.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2017
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25