Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Kuchnia Sertopu – kasza gryczana z pieczarkami i serem

Źródło: PR Club Sertop   Dodano: 2016-02-03 10:59:04

© sertop

Tym razem zapraszamy na danie przygotowane dla Państwa przez firmę Sertop.
Składniki dla 2-3 osób:
• 2 szklanki kaszy gryczanej
• 30 dag pieczarek
• 2 łyżki uniwersalnej przyprawy typu vegeta
• 100 g serka topionego z borowikami Sertop
• 2 duże cebule
• masło
• sól i pieprz do smaku
• 4 łyżki natki pietruszki

Przygotowanie:
Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut. Zdejmujemy z gazu i zostawiamy w garnku, aby napęczniała.
Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle do momentu, aż będzie szklista. Dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawę i smażymy całość ok. 10 minut. Dodajemy pokrojony serek topiony i podgrzewamy jeszcze 2-3 minuty. Gotową kaszę przesypujemy na patelnię i dokładnie mieszamy z pieczarkami. Dodajemy do smaku sól oraz pieprz i posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij