1. Komunikaty

Kuchnia: Grillowana polędwiczka z serkiem topionym

Źródło: Sertop
Autor: Janusz Górski
© sertop

Firma Sertop podpowiada nam, jak w kuchni można kreatywnie wykorzystać sery topione. Zapraszamy do zapoznania się z nowym przepisem. Tym razem pora na Grillowaną polędwiczkę z serkiem topionym.
Składniki dla 4 osób:
• 4 sztuki 2-centymetrowych kawałków polędwicy wieprzowej
• 1 opakowanie serka śmietankowego Sertop
• sól, pieprz
• 4 łyżki oliwy z oliwek.


Przygotowanie: Polędwicę wieprzową rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy kawałek oprószamy solą i pieprzem i grillujemy przez ok. 10 minut. Na każdą porcję kładziemy plaster serka topionego i zapiekamy jeszcze 5 minut, do momentu, aż serek się rozpuści. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl