Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Kuchnia: Grillowana polędwiczka z serkiem topionym

Źródło: Sertop   Dodano: 2013-09-27 14:43:12

© sertop

Firma Sertop podpowiada nam, jak w kuchni można kreatywnie wykorzystać sery topione. Zapraszamy do zapoznania się z nowym przepisem. Tym razem pora na Grillowaną polędwiczkę z serkiem topionym.
Składniki dla 4 osób:
• 4 sztuki 2-centymetrowych kawałków polędwicy wieprzowej
• 1 opakowanie serka śmietankowego Sertop
• sól, pieprz
• 4 łyżki oliwy z oliwek.

Przygotowanie: Polędwicę wieprzową rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy kawałek oprószamy solą i pieprzem i grillujemy przez ok. 10 minut. Na każdą porcję kładziemy plaster serka topionego i zapiekamy jeszcze 5 minut, do momentu, aż serek się rozpuści. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij