Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe

Kuchnia: Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym

Źródło: Sertop   Dodano: 2013-09-04 09:05:18

© sertop

Firma Sertop coraz częściej podpowiada nam, jak w kuchni można kreatywnie wykorzystać sery topione. Zapraszamy do zapoznania się z nowym przepisem. Tym razem pora na Grillowane krążki bakłażanów z serkiem topionym.

Składniki dla 4 osób:
• 2 bakłażany
• opakowanie dowolnego serka topionego Sertop
• sól, pieprz
• 1 szklanka sosu pomidorowego
• 2 ząbki czosnku
• 1 cebula
• świeże liście bazylii
Przygotowanie
Bakłażany myjemy i kroimy w 1 cm plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na ok. 20 minut, aby zmiękły. W tym czasie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek, a po 5 minutach dodajemy do nich sos pomidorowy. Sos doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy serek topiony i gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Bakłażany owijamy folią i grillujemy ok. 20 minut. Na talerzu układamy porcje bakłażanów polane porcją sosu pomidorowego i łyżką oliwy. Dekorujemy liśćmi bazylii.
Więcej przepisów na: www.sertop.com.pl

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij