Branża Mleczarska 100 Firm

Komunikaty prasowe (wszystkich: 2417, strona 1 z 162)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

© pim
© pim

Polska Izba Mleka promuje polskie mleko na targach AnuFood w Shenzhen

Źródło: PIM   Dodano: 2021-04-23 11:16:08

Polska Izba Mleka (PIM) promuje firmy polskiej branży mleczarskiej na jednych z największych targów branży spożywczej AnuFood China 2021 w Shenzhen. Na stoisku zorganizowanym przez PIM swoją ofertę prezentuje 5 firm. Ze względu na sytuację pandemiczną, organizatorzy umożliwili przeprowadzenie spotkań B2B na specjalnie przygotowanej na potrzeby targów platformie internetowej.

Podczas targów polskie mleko promowane jest w czasie imprez takich jak cooking show, gdzie można napić się kawy z polskim mlekiem.

Oferta polskich firm branży mleczarskiej spotkała się z dużym zainteresowaniem ze strony chińskich kontrahentów. Pierwszego dnia targów na stoiskach Polskiej Izby Mleka odbyło się kilkadziesiąt spotkań chińskich kontrahentów zarówno z przedstawicielami polskich firm obecnymi na targach w Shenzhen, jak i za pośrednictwem platformy internetowej B2B.

czytaj więcej »

Lactima: Ser Cheddar topiony w plasterkach – do burgerów i kanapek

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-23 08:01:00

Plastry pakowane są specjalną metodą, która sprawia, że produkt jest wygodny i łatwy do profesjonalnego użycia. Ser pod wpływem temperatury idealnie się topi zachowując swój smak i strukturę.

Jest doskonały do dań przygotowywanych na ciepło: burgerów, pizzy, tostów i innych tego typu przekąsek. Ekonomiczne opako­wanie, 84 plasterki x 12,5 g. Idealna oferta dla sektora HoReCa.

czytaj więcej »

© hochland polska

Hochland świętuje Dzień Ziemi

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2021-04-21 11:00:45

Międzynarodowy Dzień Ziemi 22 kwietnia 2021 roku upłynie w tym roku pod hasłem: „Przywróć naszą Ziemię”. Motyw przewodni święta będzie miał szczególne znaczenie w dobie pandemii. Większość akcji mających na celu promowanie ekologicznych postaw musi się przenieść do świata wirtualnego. Hochland Polska dołącza do tej inicjatywy.

22 kwietnia setki milionów ludzi na całym świecie będzie świętować Dzień Ziemi. Idea troski o niebieską planetę łączy ludzi niezależnie od narodowości, wyznania, zawodu, wieku czy innych kategorii różnicujących. W tym roku, ze względu na pandemię koronawirusa, ten wyjątkowy dzień będzie wyglądać inaczej. To jednak zawsze okazja, aby poruszyć temat naszej więzi z naturą, możliwości ochrony przyrody i klimatu, a przy okazji spotkać się i pozwolić się zainspirować!

czytaj więcej »

Temar (PPH): Veganation poszerza gamę produktów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-21 08:00:43

Dobre informację dla miłośników alternatyw nabiałowych – marka Veganation poszerza asortyment. Już od kwietnia br. dostępny jest Veganation Mascarpone o gramaturze 250 g oraz Veganation o smaku Parmezanu w bloku 200 g – wyprodukowany na bazie oleju kokosowego, bogaty w witaminę B12 oraz żelazo.

W dotychczasowym portfolio Temar (PPH) marka Veganation dostępna była w 4 wariantach smakowych w formie plastrów: o smaku cheddara, o smaku goudy, o smaku wędzonej goudy oraz wegańskie plastry z dodatkiem pomidora i bazylii. Niewątpliwie roślinne odżywianie zagościło już w codziennych koszykach i stopniowo staje się normą.

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Produkty Sertop w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-19 08:59:10

Produkty firmy Sertop będą walczyć o przyznanie (nowy ser topiony w krążku Gouda) oraz utrzymanie (linia serów topionych w plastrach: Złoty Ementaler, Gouda oraz Cheddar) doskonałych not w zakresie jakości w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie”.

– Mamy nadzieję, że członkowie Loży Ekspertów docenią wysoką jakość naszych produktów, brak konserwantów, sztucznych dodatków oraz niepowtarzalny smak naszych serków, produkowanych w Polsce ponad 50 lat – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager Sertop.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Capresi serek typu włoskiego – doskonale znany i lubiany produkt, teraz w zupełnie nowej odsłonie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-19 08:03:05

Jasne, przejrzyste opakowanie, nowoczesny design, proste liternictwo, to wszystko spra­wia, że produkt będzie się lepiej wyróżniał na półce. Dobrze wyeksponowane logo pozwala wzmocnić pozycję marki Polmlek i budować jej rozpoznawalność. Capresi serek typu włoskiego ma bardzo prosty skład.

Jest bogatym źródłem wapnia i białka w diecie. 100 g serka pokrywa 25% dziennego zapotrzebo­wania na wapń. Od klasycznego twarożku różni się wyjątkowym, lekko słodkim smakiem oraz zwartą konsystencją.

czytaj więcej »

Bochnia (OSM): Mleko 3,2% w szklanej butelce od krów rasy Polska Czerwona

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-16 08:06:12

Bochnia (OSM) wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów wprowadziła do sprzedaży mleko w szklanej butelce od krów rasy Polska Czerwona o zawartości tłuszczu 3,2%. Mleko to jest poszerzeniem oferty pro­duktów od krów rasy Polska Czerwona.

Jest to jedyne na polskim rynku mleko w szklanej butelce dostępne w sprzedaży ogólnopolskiej. Wyjątkowość tego pro­duktu podkreśla fakt, że mleko pochodzi od krów rasy Polska Czerwona.

czytaj więcej »

Bogoni: BBF Protein Drink – naturalne napoje wysokobiałkowe z ży­wymi kulturami bakterii probiotycznych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-12 08:07:56

Napoje od marki Bogoni Balance Food swoje dzia­łanie zawdzięczają aktywnym białkom serwatkowym pozyskiwanym z mleka. W opatentowanym procesie technologicznym białka frakcjonowane są w taki sposób, który nie zmienia ich struk­tury i funkcji biologicznych zachowując jed­nocześnie wszystkie wartości odżywcze. Białka nie przechodzą procesu suszenia i dlatego napoje BBF Protein Drink dostar­czają organizmowi najlepiej przyswajalne i zbilansowane białko.

Bioaktywne prote­iny serwatkowe, budują odporność orga­nizmu i działają przeciwwirusowo, są także doskonałym uzupełnieniem diety w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego oraz w czasie choroby.

czytaj więcej »

Grupa Polmlek: Twarogi Polmlek – teraz w nowej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-04-12 08:02:15

Klinki, krążki i kostki twarogowe w opakowaniach bardzo spójnych z linią mlek UHT, będą dobrze rozpoznawalne na sklepowych półkach. Zachowany został doskonale znany kod kolorystyczny dla wartości tłuszczowych.

Wyeksponowane na białym tle logo Polmlek to gwarancja wysokiej jakości produktu.

czytaj więcej »

Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM): Klasyk w odświeżonej szacie graficznej

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-29 11:23:52

Jogurt Naturalny dostępny w opakowaniu 150 g oraz 400 g. Klasyczny jogurt naturalny o lekkiej kremowej konsystencji i kwaskowatym smaku, bez dodatku cukrów, z żywymi kulturami bakterii.

Na nowym opakowaniu spółdzielnia Maluta Nowy Dwór Gdański (OSM) akcentuje że jogurt powstaje z mleka od krów z wypasu pastwiskowego, jest bez dodatku cukrów oraz że 1 g jogurtu za­wiera min. 107 żywych bakterii jogurtowych, wspierających układ odpornościowy.

czytaj więcej »

Łowicz (OSM): Mleko UHT 3,2% z witaminami

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-24 08:09:07

W obliczu pandemii odporność stała się ważnym tematem dla konsumentów na całym świecie. Konsumenci poza suplementacją, coraz częściej poszukują żywności i napojów niosących ze sobą naturalne funkcjonalności związane z poprawą odporności. Produkty te nadal są niszowe w swojej kategorii. Odpowiedzią Łowicz (OSM) na ten trend jest Mleko łowickie UHT 3,2% z witaminą D, A oraz E.

Mleko to nie tylko źródło wapnia, ale również bogactwo witamin. Witamina A i D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości.

czytaj więcej »

Mlekpol (SM): Ser żółty Mazdamer – nowy produkt w portfolio marki Mazurski Smak

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-23 08:02:14

Wielbiciele serów będą mogli spróbować nowości od Mlekpol (SM) – sera Mazdamer marki Mazurski Smak w plastrach. To ser rodzaju szwajcarskiego, półtwardego, typu ementaler. Wyróżnia go łagodnie orzechowy smak z wyczuwalną nutką słodkości i charakterystyczny aromat. Ma jasnożółtą barwę i duże owalne oczy, widoczne w przekroju.

Dobrze prezentuje się na kanapkach oraz na desce serów. Sprawdzi się w połączeniu ze świeżymi i suszonymi owocami czy bakaliami, a także w daniach na ciepło.

Mazurski Smak w plastrach dostępny jest w 1 kg opakowaniu.

czytaj więcej »

© łowicz (osm)

Łowicz (OSM) startuje z kampanią telewizyjną

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-22 14:51:45

Łowicz (OSM) owiał tajemnicą prace nad nową kampanią telewizyjną promującą produkty oznaczone znakiem „Jakość Tradycja”. Dzieło zostało już zakończone, a efekty pracy będzie można zobaczyć w najpopularniejszych stacjach telewizyjnych. Spot opowiada urokliwą rodzinną historię zbudowaną wokół łowickich produktów, znanych od lat i obecnych od pokoleń na polskich stołach.

czytaj więcej »

© mlekpol (sm)

Mlekpol (SM) partnerem programu „Doradca Smaku”

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2021-03-22 12:59:58

Po raz kolejny Robert Sowa w popularnym programie kulinarnym „Doradca Smaku” sięgnie po znane produkty Mlekpol (SM). W najnowszej, wiosennej edycji w wybranych przepisach lokowane będą wyroby marek Łaciate, Mazurski Smak oraz Maślanka Mrągowska. „Doradca smaku” to program kulinarny emitowany na antenie stacji telewizyjnej TVN. W wybranych odcinkach zaprezentowane zostaną potrawy z zastosowaniem polskich produktów Mlekpol (SM), tworzonych z pasją i tradycją od 40 lat.

czytaj więcej »

© sertop
© sertop

Sertop: Serki topione na Wielkanoc?

Źródło: PR Club/Sertop   Dodano: 2021-03-22 10:19:14

Okazuje się, że to całkiem niezły pomysł, bo można z nich przygotować nie tylko pyszną pastę jajeczną lub łososiową do kanapek, ale także wzbogacić perliczkę pieczoną na rodzinny obiad, nadać kremową konsystencję warzywnej zupie lub umożliwić przygotowanie polewy do wielkanocnej babki – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Serek topiony w kuchni daje bowiem nieograniczone możliwości kulinarne, a w niektórych przypadkach jest w stanie nawet zastąpić masło lub śmietanę.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o. © 2008-2021
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel.: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij