Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: archiwum (wszystkich: 1739, strona 1 z 116)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Linegal Chemicals: Line-Antybakteria 70 – uniwersalny preparat do likwidacji bakterii, grzybów i pleśni, na bazie alkoholu etylowego

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-14 10:51:16

Preparaty z serii Line-Antybakteria to produkty do higienicznej dezynfekcji rąk metodą wcierania oraz do dezynfekcji powierzchni nieporowatych w warunkach brudnych – w obszarze spożywczym, przemysłowym i instytucjonalnym. Preparat Line-Antybakteria 70 służy do szybkiej dezynfekcji rąk, powierzchni i przedmiotów (posiada dopuszczenie Ministra Zdrowia nr 2561/05); jest wydajny, niezwykle skuteczny; jest przyjazny dla alergików i środowiska (nie zawiera chloru); nie pozostawia uczucia lepkich dłoni ani plam, smug i osadów na dezynfekowanych powierzchniach; jest łatwy w użyciu w funkcjonalnych opakowaniach (1 l, 5 l, 10 l).

czytaj więcej »

© spomlek (sm)

Spomlek (SM): Skarby Serowara z kulinarnym ambasadorem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-14 08:17:41

Branża HoReCa dla Spomlek (SM) to obszar niezwykle istotny, w którym firma widzi duży potencjał na poziomie produktów premium. W związku z tym mleczarnia podjęła szereg działań, w celu rozwoju tego sektora. Najważniejszym jest współpraca z Jarosławem Walczykiem, Prezesem Fundacji Szefów Kuchni.

Kulinarne gusta Polaków zmieniają się. Poszukują oni nowych, często wyszukanych i nieodkrytych dotąd smaków. W bardzo szybkim tempie rozwija się również branża HoReCa.

czytaj więcej »

Linegal Chemicals: Lumitester PD30 – innowacyjny i szybki monitoring higieny

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-14 08:05:15

Luminometr Lumitester PD-30 oraz dedykowane do niego wymazówki – LuciPak Pen i LuciPak Pen Aqua, dają po krótkim czasie, informację na temat higienicznej czystości kontrolowanych powierzchni i cieczy np. jakości mikrobiologicznej wody.

Monitoring oparty jest na pomiarze bioluminescencji, powstającej w trakcie enzymatycznego rozkładu ATP oraz AMP. Urządzenie jest powszechnie stosowane w przetwórstwie żywności, szpitalach, punktach żywienia, zaopatrzeniu oraz kontroli jakości.

czytaj więcej »

© ADM Wild

ADM Wild: Fruit Up Fiber zwycięzcą the Ingredients Innovation Award na tegorocznych targach Gulfood w Dubaju

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-13 08:04:01

Redukcja cukru i kalorii bez utraty dobrego smaku oraz bez podnoszenia kosztów jest gorącym tematem i dużym wyzwaniem w przemyśle spożywczym lub napojowym. Zwykle kiedy zmniejszamy zawartość cukru produkt traci nie tylko słodkość, ale i smak swoich składników.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop – Przedsiębiorstwem Fair Play 2017

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2017-12-12 16:50:46

Tyski producent serków topionych został uhonorowany Certyfikatem Jakości Biznesu „Przedsiębiorstwo Fair Play 2017”. Kapituła Programu przyznając nagrodę, doceniła w ten sposób etyczną działalność przedsiębiorstwa, w tym rzetelne postępowanie we wzajemnych relacjach z dostawcami, klientami i konsumentami. – Otrzymanie siedemnastego już Certyfikatu jest dla nas szczególnie cenne, ponieważ wzmacnia zaufanie wśród naszych partnerów handlowych oraz jest swoistą wizytówką i gwarancją naszej wiarygodności zarówno na rynku krajowym, jak i zagranicznym – mówi Tomasz Kania, Dyrektor ds. handlowych Sertop.

czytaj więcej »

Piaski (OSM): Kefir bez laktozy

Dodano: 2017-12-12 08:08:39

Kefir bez laktozy mleczarni Piaski (OSM) wyróżniają znakomite walory smakowe i odżywcze. Dzięki zawartym w nim bakteriom probiotycznym wpływa pozytywnie na zdrowie, regulując pracę układu trawiennego oraz wzmacniając odporność. Kefir bez laktozy to również bogactwo wapnia i fosforu oraz witamin z grupy B, które są bardzo ważne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Dzięki wygodnej poręcznej zamykanej butelce doskonale sprawdzi się również jako szybki posiłek w ciągu dnia, w szkole, pracy, podróży itp.

czytaj więcej »

Produkty Krasnystaw (OSM) zdecydowanie najlepsze w Polsce w swoich kategoriach

Źródło: Krasnystaw (OSM)   Dodano: 2017-12-11 12:01:43

Produkty Spółdzielni Krasnystaw (OSM) triumfują w kolejnych konkursach potwierdzających ich najwyższą jakość. Zdecydowanym, niepodzielnym rynkowym królem swojej kategorii w opinii konsumentów i ekspertów jest krasnostawski kefir, który właśnie zdobył czwartą już w tym roku niezależną nagrodę. Tym razem kefir z Krasnegostawu zwyciężył w XXVIII edycji Konsumenckiego Konkursu Jakości Produktów i Usług „Najlepsze w Polsce – The Best In Poland”. Jako najlepszy w Polsce doceniony został w tym roku także produkowany w Krasnymstawie serek wiejski, który wygrał w swojej kategorii w XV Krajowej Ocenie Serów i Twarogów.

czytaj więcej »

Superbrands 2018 dla Hochland!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2017-12-11 10:42:18

Marka Hochland znalazła się w gronie finalistów i uzyskała tytuł Superbrands 2018 zajmując 3. miejsce w kategorii nabiał. W tegorocznej XII edycji Superbrands – po raz pierwszy tytuły przyznali wyłącznie konsumenci w ramach największego niezależnego badania marek w Polsce.

czytaj więcej »

© tak smakuje dolce vita

Tak smakuje Dolce Vita

Źródło: Tak smakuje Dolce Vita   Dodano: 2017-12-11 08:01:15

Na kolejne spotkanie z włoskimi serami, połączone z warsztatami kulinarnymi, zaproszono dziennikarzy i blogerów do studia kulinarnego Comfort Food, które mieści się na piętrze w warszawskiej Hali Koszyki.

Warsztaty poprowadziła Jagna Niedzielska, która zajmuje się food design’em, tworząc przepisy oraz zdjęcia pod hasłem „architektura kulinarna”. Poszukuje nowych połączeń smakowych oraz realizuje Urban Dinners, czyli wielkie kolacje przy jednym stole, dla nieznanej sobie grupy ludzi.

czytaj więcej »

© danone

Spółki Danone publikują pierwszy wspólny Raport wpływu

Źródło: Danone   Dodano: 2017-12-11 08:00:09

Tworzymy razem zdrowszą przyszłość przez wkład w rozwój kraju: 60 mln zł przeznaczonych na działania społeczne, istotna zmiana nawyków żywieniowych Polaków na bardziej prawidłowe, 70 inicjatyw społecznych realizowanych przez pracowników każdego roku i wkład w gospodarkę Polski w wysokości 2,85 mld zł – to tylko wybrane efekty działań grupy spółek Danone podsumowane w opublikowanym właśnie Raporcie wpływu.

czytaj więcej »

© rekarton

Rekarton: Jubileuszowa Konferencja Dobrowolnego Porozumienia Rekarton

Źródło: Rekarton   Dodano: 2017-12-10 14:32:30

5 grudnia odbyła się Jubileuszowa Konferencja Dobrowolnego Porozumienia Rekarton pod Honorowym Patronatem Ministra Sławomira Mazurka, Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Środowiska, która zgromadziła szerokie grono komunalników, recyklerów i wprowadzających.

czytaj więcej »

Wyróżnienie dla kampanii mleczarni Mlekpol (SM) w kategorii Digital w konkursie Kreatura

Źródło: Mlekpol (SM)   Dodano: 2017-12-09 21:47:31

„Nie jestem byle kim. Nie jem byle czego”. – kampania maślanki z Mrągowa została zauważona przez specjalistów polskiej branży reklamowej. W XXI edycji konkursu niezależnej kreacji w reklamie Kreatura 2017, agencja Red8Digital, odpowiedzialna za koncept kreatywny i przeprowadzenie kampanii, otrzymała za nią liczące się w branży reklamowej wyróżnienie w kategorii Digital – kampania zintegrowana digital.

czytaj więcej »

Solvachem: Solvacip Contra, nowość w ofercie firmy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-08 08:01:40

Solvacip Contra – silny alkaliczny środek myjący opracowany specjalnie do czyszczenia urządzeń obróbki na gorąco, HTST, wyparek i innych aplikacji CIP. Jeden z nielicznych preparatów na rynku, który skutecznie łączy maksymalną możliwą alkaliczność z faktycznie wysokimi właściwościami zwilżającymi i sekwestrującymi.

czytaj więcej »

© wieluń sdm
© wieluń sdm

Mój Ulubiony i świąteczne inspiracje Lary Gessler

Źródło: Agencja Premio   Dodano: 2017-12-07 19:51:07

Świąteczne warsztaty kulinarne to doskonały sposób na poczucie klimatu nadchodzących świąt. Z tej okazji marka Mój Ulubiony zaprosiła dziennikarzy do warszawskiej Hali Koszyki, gdzie w gościnnych wnętrzach Comfort Food Studio mieli okazję przygotować pyszne wypieki oraz desery na bazie twarożku Mój Ulubiony.
Autorką przepisów oraz prowadzącą spotkanie była Lara Gessler – doświadczony cukiernik i współwłaścicielka restauracji U Fukiera oraz Słodki Słony. Wśród przygotowanych deserów nie zabrakło klasycznego sernika na kruchym spodzie i świątecznej bezy, a dla miłośników oryginalnych smaków Lara zaproponowała mus z białej czekolady z prażonych pestek słonecznika z sosem z solonego karmelu.
Na zdjęciu od lewej: Marta Karońska, Dział Obsługi Rynku w Wieluń (SDM); Bogdan Woźniak, Wiceprezes ds. Handlu w Wieluń (SDM); Lara Gessler oraz Elżbieta Sławniewicz, Dział Obsługi Rynku w Wieluń (SDM).

czytaj więcej »

Nowość w ofercie spółdzielni Radomsko (OSM) – Hej! Mleko świeże mikrofiltrowane w butelce z rączką o zawartości tłuszczu 2% i 3,2%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-12-07 08:09:15

Nową butelkę, wykonaną z materiału HDPE, zdobi etykieta, nawiązująca do regionalnych symboli góralskich takich jak parzenice oraz kultury ludowej Tatr. Innowacyjna pod względem funkcjonalności butelka z rączką jest wygodna i niezwykle praktyczna. Mleko jest poddawane procesowi pasteryzacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu termin przydatności do spożycia jest dłuższy. Sam produkt niewątpliwie wyróżnia smak. Grupa konsumentów, która zakupiła Hej! Mleko świeże tuż po jego wejściu na rynek, określiła ten smak jako ulubione wspomnienie dzieciństwa.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2017
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25