Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komumikaty prasowe: archiwum (wszystkich: 2018, strona 1 z 135)

Poniższe informacje prasowe pochodzą od producentów, dostawców usług i handlu. Portal forummleczarskie.pl nie dokonuje w nich ingerencji poza możliwymi skrótami dla tekstu tudzież ograniczeniami wyznaczanymi przez ilość zdjęć

Schur Flexibles Poland wprowadza nową folię: FlexiClose (re) – ekologiczne rozwiązania na rynku opakowań dla przemysłu mleczarskiego

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2019-03-18 14:02:03

FlexiClose (re) to innowacyjna koncepcja pakowania, która zapewnia optymalną ochronę produktu, jest przyjazna w użytkowaniu, może być wielokrotnie otwierana i zamykana, a także podlega pełnemu recyklingowi. Folie FlexiClose (re) stanowią optymalne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego – w szczególności do pakowania różnego typu serów.

– Jako wiodący dostawca elastycznych rozwiązań opakowaniowych ponosimy odpowiedzialność za środowisko, dlatego nasze produkty i procesy są tak przyjaznymi dla środowiska, jak to tylko możliwe. Inwestujemy w rozwój nowych rozwiązań opakowaniowych, które zapewniają maksymalną ochronę produktu i niezmiennie wysoką funkcjonalność, a jednocześnie minimalizują negatywny wpływ na środowisko – mówi Marek Pawlak, Prezes Zarządu w firmie Schur Flexibles Poland.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Mozarella Bianco Latte – jedyna naturalna mozzarella

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-14 08:55:47

W odróżnieniu od pozostałych dostępnych na rynku nie zawiera kwasku cytrynowego, który przyspiesza proces produkcji. Jest serem o obniżonej zawartości soli i o bardziej zwartej konsystencji. Ma unikatowy smak włoskiej mozzarelli nieobecny jak dotąd na naszym rynku.

Mozzarella produkowana jest z najwyższej jakości polskiego mleka, bez użycia konserwantów i barwników. Powstaje w procesie miarodajnego rozciągania, ugniatania masy serowej, aż do uzyskania elastycznej konsystencji ciasta.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop świętuje Światowy Dzień Praw Konsumenta

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-12 10:35:09

15 marca obchodzony jest Światowy Dzień Praw Konsumenta, zapoczątkowany przez Johna F. Kennedy'ego w 1983 r., kiedy to Prezydent USA przedstawił pierwszy na świecie projekt ochrony praw konsumenta uwzględniający ich prawa do informacji, do wyboru, bezpieczeństwa oraz do reprezentacji.

Tyski producent serków topionych przyłącza się do świętowania tego dnia jako firma z certyfikatem Fair Play przyznawanym firmom działających w biznesie zgodnie z zasadami etyki.  

czytaj więcej »

Grupa Mlekovita: Bio ekologiczne mleko UHT

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-11 12:53:16

Bio ekologiczne mleko UHT to kolejna nowość w dynamicznie rozwijającejsię kategorii produktów ekologicznych. Mleko jest otrzymywane z gospodarstw ekologicznych, które prowadzą tradycyjną hodowlę i spełniają określone wymogi – m.in. nie używają środków chemicznych i sztucznych nawozów, a krowy karmione są naturalnymi paszami. Bio ekologiczne mleko UHT jest produktem o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin, stanowi bogate źródło pełnowartościowego białka i wapnia.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Koko Dairy Free do smarowania – produkt unikalny, bezmleczny, nie zawierający soi ani żadnych innych alergenów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-08 08:42:49

Wyprodukowany z tłoczonego oleju kokosowego. Zawiera mniej niż 50% nasyconych kwasów tłuszczowych z masła. W składzie produktu znajduje się 45% tłuszczu roślinnego w tym aż 26% oleju kokosowego, który nie zawiera cholesterolu. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha węglowego oraz kwasu laurynowego.

 

czytaj więcej »

Ehrmann Polska: Mleko Bio 3,6% (500 ml)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-06 08:34:31

Mleko Bio to organiczne mleko o zawartości 3,5% tłuszczu, uzyskiwane od krów z ekologicznych gospodarstw w regionie alpejskim.

 

Produkt oferowany przez firmę Ehrmann Polska wpisuje się w trend bio, nie tylko z uwagi na certyfikat jaki posiada, ale również dzięki swojemu przyjaznemu dla środowiska opakowaniu, jakim jest szklana butelka.

czytaj więcej »

© hochland polska/kukbuk

Kulinarne inspiracje Hochland na miarę XXI wieku!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-03-05 09:38:32

Hochland Polska wychodzi naprzeciw potrzebom współczesnych konsumentów. Dzięki wykorzystaniu najnowszych technologii, w 2019 r. inspiracje kulinarne Hochland będą wyświetlać się na inteligentnych lodówkach poprzez dedykowaną aplikację mobilną. Korzystanie z aplikacji to zupełnie nowa jakość, rewolucjonizująca codzienne zakupy i przygotowywanie posiłków.

czytaj więcej »

Lactalis Polska: Twaróg z Mascapone Président

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-04 09:30:57

Serek Mascarpone pochodzi z Włoch i jest najbardziej popularnym składnikiem wielu ciast i deserów. Przyrządza się go ze śmietanki, dzięki temu ma lekko słodkawy smak. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président to unikalne połączenie śmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone nadaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie.

czytaj więcej »

Nowy sezon Doradcy Smaku z gwiazdorską obsadą produktów mleczarni Mlekpol (SM).

Źródło: Mlekpol (SM)/V5   Dodano: 2019-03-01 16:13:36

Serki śmietankowe, śmietanki, masło, kefir i twarogi z mleczarni Mlekpol (SM) w Grajewie, to tylko niektórzy główni bohaterowie najnowszego sezonu programu Doradca Smaku emitowanego na antenie stacji TVN.

Doradca Smaku to popularny program kulinarny na antenie TVN, w którym najlepsi szefowie kuchni, dzielą się swoimi przepisami. To 4 sezon serii, w którym produkty mleczarni Mlekpol (SM) odgrywają główne role. Już w środę 6 marca premierowy odcinek z cenioną przez konsumentów Maślanką Mrągowską.

czytaj więcej »

Hochland dołączył do Polskiej Federacji Producentów Żywności

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-03-01 14:55:57

Polska Federacja Producentów Żywności (w skrócie PFPŻ) została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce. Hochland dołączył do Polskiej Federacji Producentów Żywności.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop: Nowa odsłona bloga kulinarnego

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-03-01 14:40:06

Serkiwkuchni.pl, blog tyskiego producenta serków topionych uległ gruntownej metamorfozie i jest jeszcze bardziej przyjazny Czytelnikom! – Całkowicie zmieniliśmy design, grafikę, a także układ stron, dzięki czemu przepisy na wykorzystanie serków topionych, smażonych i masła klarowanego w kuchni są jeszcze łatwiejsze w wyszukiwaniu niż dotychczas – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop. – Wiemy już, że zmiany te zostały pozytywnie odebrane przez naszych fanów, z czego niezmiernie się cieszymy, bo to właśnie oni są dla nas wartością priorytetową.

czytaj więcej »

Lactima odświeża szatę graficzną serów topionych w plastrach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-03-01 08:29:04

Pod koniec 2018 roku na rynku pojawiły się pierwsze produkty Lactima, w nowej odświeżonej szacie graficznej. Pierwsze na półkach sklepowych w nowej odsłonie pojawiły się sery topione w krążku. Razem z początkiem roku dołącza do nich cała linia serów topionych w plastrach. Wszystkie linie produktowe są obecnie spójne, a same opakowania są nowoczesne, z bardzo jasnym przekazem.

Odświeżeniu wizerunku będzie towarzyszyć intensywna kampania promocyjna.

czytaj więcej »

Jansen Kaczorowski Cichocki: Ser Danish Blue z firmy St. Clemens

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-27 15:06:55

Duński półmiękki ser z mleka krowiego, posiadający unijne oznaczenie „Chroniona Nazwa Pochodzenia”. Wytwarzany jest w jedynej, znajdującej się na wyspie Bornholm, mleczarni, która skupia 34 dostawców mleka z regionu. Charakterystyczne położenie geograficzne, klify, morze, słońce, a przede wszystkim słony wiatr, niezwykle wpływają na walory smakowe mleka, a w konsekwencji – sera.

Niesamowita jakość produktu została doceniona przez konsumentów; jest on także zdobywcą wielu nagród krajowych i zagranicznych.

czytaj więcej »

© sertop

Sertop – serki topione podkręcają smak potraw

Źródło: Sertop / PR Club   Dodano: 2019-02-26 11:12:21

Serki topione to produkty dające nieograniczone możliwości kulinarne, które jednocześnie wzbogacają smak przygotowanych potraw np. domowych zup. Jak je przygotować? – Wystarczy podsmażyć krótko brokuły na maśle klarowanym, zalać gorącym bulinonym, chwilę pogotować, dodać serek topiony i zblendować, otrzymując tym samym pyszną, aromatyczną i kremową zupę w przysłowiowe „5 minut" – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. 

czytaj więcej »

Bakoma: Satino jogurt z owocami i kuleczkami czekoladowymi

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2019-02-25 13:40:44

Satino proponuje kremowy, idealnie gładki jogurt waniliowy z warstwą soczystych owoców na spodzie kubeczka oraz topperem z kuleczkami ryżowymi w czekoladzie. To jedyny taki produkt na rynku. Jest to idealna słodka przekąska w ciągu dnia, zarówno w pracy jak i w domu.

czytaj więcej »

copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25