1. Aktualności
  2. Polska

Mlekpol (SM): Rośnie otwartość Polaków na eksperymenty kulinarne z udziałem twarogów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© mlekpol (sm)

– Twarogi to asortyment, który znajdziemy na półkach każdego sklepu. Dobrej jakości twaróg to źródło cennych składników i bogactwo wartości odżywczych – komentuje zbliżający się sezon na twarogi sernikowe Małgorzata Cebelińska, Dyrektor Handlu Mlekpol (SM). – Twarogi to asortyment, który znajdziemy na półkach każdego sklepu. Dobrej jakości twaróg to źródło cennych składników i bogactwo wartości odżywczych. Można wykorzystać go w kuchni jako samodzielne danie lub jako bazę do tworzenia potraw słodkich, jak i wytrawnych. Szerokie możliwości zastosowania sprawiają, że twarogi to podstawa polskiej kuchni. Coraz większa otwartość Polaków na eksperymenty kulinarne sprawia, że chętnie sięgają po nowe przepisy i szukają pomysłów na wykorzystanie regionalnych i zakorzenionych w polskiej tradycji produktów właśnie takich jak twarogi. Często połączenie kilku prostych i naturalnych składników pozwala na stworzenie zaskakującej smakiem potrawy. Na te potrzeby konsumentów odpowiadają produkty pod marką Mazurski Smak oferując wszystko to, co bierze się z natury.

– W kategorii twarogów wyróżnić możemy także te sernikowe, które idealnie nadają się do ciast. Różnią się tym od tradycyjnego twarogu, że posiadają pożądaną, idealną do wypieków i różnych mas, homogenną konsystencję. Klienci doceniają twarogi Mlekpolu za czysty i bez zbędnych dodatków skład. Są one dostępne w dużych i wygodnych wiaderkach 1 kg, które w okresie okołoświątecznym zawsze cieszą się zwiększonym zainteresowaniem – dodaje Małgorzata Cebelińska, Dyrektor Handlu Mlekpol (SM).

Ostatnie wiadomości o firmie