1. Aktualności
  2. Polska

Hochland Polska: Rynek przyjął bardzo pozytywnie wegańskie nowości Hochland

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© hochland polska

– Coraz więcej ludzi zmienia swoje nawyki żywieniowe i bardziej przekonuje się do produktów roślinnych – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska. – Szczególnie miłośnicy sera muszą stawić czoła brakowi naprawdę smacznej alternatywy dla sera. Produkty wegańskie pod marką SimplyV dostępne są w ofercie Hochland Polska już od kilku miesięcy. To nowość, która wyróżnia się przede wszystkim dobrymi walorami smakowymi – została więc przyjęta przez wielbicieli produktów z białek roślinnych bardzo pozytywnie. Użyta kremowa, aromatyczna baza migdałowa, w połączeniu z olejem kokosowym i innymi składnikami sprawia, że produkty smakują co najmniej tak dobrze jak ich mleczne odpowiedniki. Receptura jest prosta: bez dodatku soi, oleju palmowego, glutenu i laktozy.

– Produkty wegańskie, pod marką SimplyV dostępne są zarówno w formie pasty kanapkowej jak i w formie plastrów w gramaturze 150 g. SimplyV idealnie sprawdzą się nie tylko na kanapce, ale także w kulinariach. Można je użyć do zup, makaronów, zapiekanek jak również do deserów. Produkty SimplyV wzbogacają dietę i oferują smaczną odmianę na bazie roślinnej – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz.

– Także w Niemczech mamy kilka produktów, które bazują na zamiennikach serowych lub na warzywnych propozycjach, są to produkty zupełnie inne niż zrobione na bazie białek roślinnych. Nie jest to rzecz, która może zagrażać tradycyjnym produktom mlecznym, ale bardzo ciekawa alternatywa, której rynek oczekuje w coraz szerszym wymiarze – dodaje Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Ostatnie wiadomości o firmie