1. Aktualności
  2. Polska

Grupa Polmlek kładzie nacisk na produkty bio z eurolistkiem

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© grupa polmlek

– Wiosna w pełni, pora więc na lżejszą dietę i korzystanie z dobrodziejstw natur – mówi Joanna Kołodyńska, Dyrektor Marketingu Grupy Polmlek. – Polmlek w swojej ofercie ma naturalne, tradycyjne produkty fermentowane, teraz również w wersji eko. Kefiry i maślanki to naturalne probiotyki, mające bardzo dobroczynny wpływ na odporność organizmu – zwraca uwagę nasza rozmówczyni – Korzystnie oddziałują na mikroflorę bakteryjną zasiedlającą układ pokarmowy człowieka. W przypadku produktów fermentowanych należy pamiętać o dobroczynnym działaniu lecytyny, która jest zawarta w maślance, a która wspiera prawidłowe działanie układu nerwowego i poprawia pamięć. W procesie fermentacji naturalnemu rozkładowi ulega cukier mleczny – laktoza, dlatego produkty fermentowane są bezpiecznym źródłem łatwo przyswajalnego białka i wapnia również dla osób nietolerujących laktozy.

– Są lekkostrawne, wspomagają perystaltykę jelit, a regularne spożywanie pomaga zapobiegać nowotworom jelita grubego. Przeciwdziałają miażdżycy, dzięki mikroorganizmom, które przyczyniają się do pochłaniania i rozkładania cholesterolu. Produkty fermentowane w większości mają niską zawartość tłuszczu. Jednym słowem –samo zdrowie. Seria Eko wyróżnia się pochodzeniem surowca. Mleko z ekologicznych gospodarstw, gdzie szczególną uwagę przywiązuje się do dobrostanu zwierząt, naturalnego rytmu życia, zdrowej paszy bez GMO, oznakowane jest unijnym certyfikatem rolnictwa ekologicznego tzw. Eurolistkiem. Kupując produkty eko masz gwarancję najwyższej dbałości i poszanowania natury na każdym etapie produkcji. Dodatkowo nasze produkty ekologiczne wspierane są kampanią w TV oraz interecie. Kefiry i Maślanki Polmlek dostępne są zarówno w butelkach i kubkach PET jak i w kartonach 1 l – dodaje nasza rozmówczyni.

Ostatnie wiadomości o firmie