1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Rynek produktów premium zmienił się

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop

– Rynek produktów premium ma coraz większe znaczenie, zarówno w handlu, jak i sektorze HoReCa. Jednak w ciągu ostatnich lat uległ on przeobrażeniom: dotychczas produkty premium kojarzyły się zwykle z wysoką ceną, w chwili obecnej są identyfikowane przede wszystkim z produktami regionalnymi, na które jest zwiększony popyt i które zwykle można kupić w rozsądnej cenie –mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w firmie Sertop. – Regionalne, czyli polskie, pochodzące od rodzimych producentów lub od okolicznych wytwórców. Do takich produktów niewątpliwe należą sery smażone Sertop, znane większości gospodyń z rejonów Śląska i Wielkopolski, gdzie tradycja ich wytwarzania sięga kilku pokoleń.

– Produkty zyskują uznanie koneserów dobrego smaku. Najwyższa jakość naszych serów smażonych i ich naturalny charakter sprawiają, że często umieszcza się je na desce serów lub wykorzystuje jako dodatek do sałatek oraz innych potraw. Ich ogromną zaletą jest niesamowity smak, tak różny w stosunku od innych serów, a jakże mocno nawiązujący do tradycji – dodaje nasza rozmówczyni.

Ostatnie wiadomości o firmie