100 wydanie Forum Mleczarskie Handel
Aktualności kraj Aktualności świat Komunikaty prasowe
Raporty Wywiady Galerie
więcej...
Kampanie Firmy Produkty
Podręcznik serowy ABC Nabiału Kontakt

Aktualności

Hochland kupił grunty i lokale przemysłowe w Kaźmierzu 

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2020-05-29 15:14:40

© hochland polska

Zarząd Hochland Polska po wielu latach starań, 28 maja 2020 roku kupił grunty i istniejące obiekty mleczarni Jana, położone w Kaźmierzu, bezpośrednio obok siedziby Hochland. Przejęcie tego obszaru, który obejmuje łącznie 2,47 ha gruntów, ma kluczowe znaczenie dla przyszłych planów rozwoju i rozbudowy, pomagając jednocześnie poprawić bezpieczeństwo przeciwpożarowe zakładu Hochland. Dalsze plany firmy obejmują remont obiektu.

– Jesteśmy szczególnie zadowoleni, że w trakcie tej transakcji udało nam się przyciągnąć większość lokalnych pracowników spółdzielni mleczarskiej do przyłączenia się do Hochland. W tych trudnych czasach oznacza to stabilną i bezpieczną przyszłość dla nich i ich rodzin. Dołożymy wszelkich starań, aby powitać ich serdecznie – od połowy czerwca – w naszej rodzinie Hochland – komentuje Jacek Kostka, Dyrektor Finansowy Hochland Polska, który kierował projektem.

Również lokalna społeczność poparła tę zmianę własności, ponieważ świadczy to o długoterminowym zaangażowaniu firmy Hochland w Kaźmierz – miejsce, w którym Hochland rozpoczął swoją polską działalność 25 lat temu. Z zadowoleniem przyjęto również plany firmy Hochland, aby jak najszybciej zamknąć prawie 90-letnią, opalaną węglem kotłownię w nabytych obiektach, co było źródłem niebezpieczeństwa i znacznego zanieczyszczenia powietrza w okolicy.

Hochland działa na polskim rynku od ponad 25 lat, a do portfela marek należą najpopularniejsze sery - Hochland, Almette, Valbon. Jest dla detalistów w Polsce wartościowym markowym liderem rynku. Produkuje w Polsce w dwóch fabrykach: w Kaźmierzu i Węgrowie.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-08-07) 8 Hochland Półmaraton – inny niż dotychczas!
(2020-08-06) Hochland Polska: Rewolucja w kategorii serów topionych
(2020-07-31) Hochland Polska: Kanapki to najczęstszy sposób spożywania serów podpuszczkowych

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25

Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij