1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Trend związany z tradycją rozwija się bardzo intensywnie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© sertop

– Posiadanie znaków tradycji i jakości to niezwykle pożądany element w produktach mleczarskich – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Anita Kubarska, Brand Manager w firmie Sertop. – To właśnie dlatego, jako polski producent serków topionych z pięćdziesięcioletnią tradycją ich produkcji, zgłosiliśmy nasze produkty do krajowego systemu jakości żywności „Jakość Tradycja” Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego uznanego przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Kapituła Znaku „Jakość Tradycja” z dnia 20 stycznia 2020 r. przyznała na okres trzech lat naszej Firmie uprawnienia do oznaczania znakiem „Jakość Tradycja” produktów: „Ser topiony Gouda” oraz „Ser topiony Złoty Ementaler”, potwierdzając wysoką jakość z uwzględnieniem ich tradycyjnego charakteru.

– Trend związany z tradycją rozwija się bardzo intensywnie i będzie perspektywiczny. Dzieje się to zgodnie z kierunkiem wyznaczonym przez otwartych na tradycyjną żywność konsumentów. Czy warto inwestować w tego typu oznaczenia? Z pewnością tak, bowiem są one również potwierdzeniem doskonałej jakości produktów z zachowaniem najwyższych standardów produkcji oraz gwarancją bezpieczeństwa żywności – podkreśla nasza rozmówczyni.

Ostatnie wiadomości o firmie