Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Sertop: Sery z kminkiem wiodą prym w grupie serów smażonych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2020-02-17 13:27:11

© sertop

– W Polsce wzrasta zainteresowanie produktami lokalnymi, w tym także serami smażonymi, które coraz częściej pojawiają się nie tylko w polskich domach, lecz także w restauracyjnym czy hotelowym menu – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Ogromny wpływ na to ma fakt, że Polacy coraz większą uwagę zwracają na zdrowy styl życia oraz kupowanie rodzimych produktów doskonałej jakości. To właśnie decyduje o coraz większej popularności tych mocno związanych z rejonem Śląska i Wielkopolski przysmaków.

– Które smaki sprzedają się najlepiej? Zdecydowanie te z kminkiem, który jest niewątpliwie dodatkiem charakterystycznym dla polskiej kuchni. Ser domowy z kminkiem oraz Hauskyzja „Ślōnski Maszket”, najmłodszy produkt z linii serów smażonych Sertop, zdecydowanie wiodą prym w tej kategorii lokalnych produktów. Podobnie zresztą jak ser smażony z dodatkiem popularnej w Polsce czarnuszki, który jednak pojawia się w ofercie wyłącznie w wersji limitowanej. W chwili obecnej nasze sery smażone można kupić zarówno w hurtowniach jak i wielu sieciach handlowych oraz w małych lokalnych sklepikach – dodaje Aneta Będkowska.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2020-03-25) Sertop włącza się w akcję #ZostańWDomu
(2020-03-23) Sertop: Kolejne kostki sera topionego zmieniają design
(2020-03-19) Sertop z nowymi filmami kulinarnymi

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2020
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25