Hiszpania: Danone wprowadza jogurty od krów wypasanych na zewnątrz
Produkty z mleka krów wypasanych na łąkach, a nie hodowanych w wielkich oborach mogą stać się większą częścią rynku w Europie. Oddział firmy Danone w Hiszanii ogłosił, że wypuścił na rynek jogurty o trzech smakach (gruszkowym, bananowym i brzoskwiniowym), w opakowaniach 2 × 120 g z takiego właśnie surowca.
Danone skupuje mleko z galicyjskich gospodarstw, gdzie krowy pasą się na zewnątrz.
– Konsumenci coraz częściej domagają się produktów, które zachowują swoją naturalność. Danone Pastoreo to jogurt wytwarzany z mleka pochodzącego z rodzinnych gospodarstw w Galicji, który zachowuje różnorodność oferowaną przez wypas mleka. I właśnie ta wyjątkowość nadaje temu jogurtowi wyjątkowy charakter. Danone Pastoreo to jogurt, który oddaje esencję natury i środowiska naturalnego, w którym jest produkowany – opowiada Cristina Kenz, Wiceprezes ds. Marketingu Produktów Mlecznych i Roślinnych Danone Hiszpania.