1. Aktualności
  2. Polska

Śladami najświeższych trendów kulinarnych z Hochland

Źródło: Hochland Polska
Autor: Janusz Górski
© hochland polska
© hochland polska

Hochland Professional stale pracuje nad nowymi przepisami z udziałem produktów food service. Na zorganizowanych ostatnio warsztatach kulinarnych wspólnie ze znakomitym szefem kuchni Ernestem Jagodzińskim stworzono nowe dania na bazie dwóch produktów: sera twarogowego Cremette i sera Cagliata.

Czerpiąc z ogromnej wiedzy Ernesta Jagodzińskiego, który niedawno zdobył drugie miejsce w międzynarodowym konkursie kulinarnym  Bocuse d’Or Poland 2019 – na temat najświeższych trendów w gastronomii przygotowano nowe przepisy kulinarne, które mogą wzbogacić restauracyjne menu o wyjątkowe pozycje.

Ernest Jagodziński porównał dobry surowiec kulinarny do kawałka szlachetnego drewna, z którego rzeźbiarz może wyczarować niepowtarzalne kształty. Podobnie jest z dobrym bazowym składnikiem, jakim jest ser – daje on nieskończone możliwości interpretacji. Efektem wspólnej pracy na warsztatach są receptury na bazie Cremette: na serniki, praliny serowe na słodko i słono, tartaletki oraz bliny. Opracowane zostały też ciekawe przepisy z użyciem Cagliaty - produktu znanego i cenionego głównie  jako ser do pizzy oraz zapiekanek. Są to: receptura na serowy chowder oraz przepis na kopytka z grzybami i sosem serowym w formie pianki. Więcej informacji na ten temat dostępnych jest na www.hochlandprofessional.pl

Wielu szefów kuchni, sushi masterów i cukierników  ceni sobie i chętnie pracuje na naszej Cremette. Uniwersalność tego produktu,  wysoka jakość, wydajność i bardzo dobry smak - pozwalają używać go w gastronomii do szerokiego wachlarza zastosowań. Z kolei dania przygotowane z użyciem Cagliaty idealnie wpisują się w zimowy sezon na rozgrzewające i aromatyczne potraw – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Ostatnie wiadomości o firmie