1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Rozgrzej się zimą

Źródło: Sertop / PR Club
Autor: Janusz Górski
© sertop
© sertop

– Upodobania konsumentów zmieniają się w zależności od pory roku – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Teraz, kiedy jest chłodno, coraz częściej sięgamy po ciepłe i rozgrzewające zupy, a idealnym dodatkiem do nich są serki topione, których ze względu na doskonałą jakość można używać do gotowania. Produkty te nie tylko wzbogacają obiadowy posiłek w solidną porcję białka, ale także nadają im kremową konsystencję i głębię smaku, w zależności od rodzaju wykorzystanego w nich dodatku. 

– Do najlepiej sprzedających się jesienią i zimą serków należą te, z dodatkiem borowików, czosnku, szynki, szczypiorku i cebulki oraz serki, wyprodukowane na bazie tradycyjnych serów żółtych: typu Gouda, Tylżycki czy Ementaler. Warto o tym pamiętać, dobierając asortyment produktów do danego sklepu oraz eksponując towar na półce – dodaje Aneta Będkowska.

© sertop