Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland Polska celebrował 25. rok istnienia w Polsce!

Źródło: Hochland Polska   Dodano: 2019-06-18 10:49:54

© hochland polska
© hochland polska

W minionym tygodniu Hochland Polska zaprosił do świętowania swojego jubileuszu partnerów biznesowych i pracowników. Dla wszystkich pracowników zorganizowana została wyjątkowa Gala Urodzinowa – „Pyszne od 25 lat”. Poprzedził ją biznesowy event – Kolacja Mistrzów, która był okazją do spotkania partnerów związanych z firmą od początków jej istnienia.

14 czerwca, na uroczystej Gali w Poznaniu, wszyscy razem – ponad 600 osób – obchodzili ten jubileusz – pracownicy z Kaźmierza, Węgrowa i z innych części Polski.

Zaproszono wielu gości, była m. in. Claudia Reich, córka jednego z założycieli firmy, Peter Stahl Prezes Zarządu Grupy Hochland, prezesi i koledzy z innych filii Hochland. Była również duża grupa „pionierów” biznesu, koledzy z Polski i Niemiec, którzy przyłożyli rękę do powstania firmy i od początku uczestniczyli w budowie zakładów produkcyjnych. Obecnie polski oddział Hochland specjalizuje się w produkcji serów kremowych (w krążkach, plasterkach, bloczkach i kubeczkach), serów twarogowych (Almette, Hochland Kanapkowy), serów żółtych i pleśniowych (Valbon).

Galę, która odbyła się 14 czerwca na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich, poprzedził Festiwal Serów, gdzie zaplanowano pokaz serowych „finger foods” autorstwa znanych Szefów Kuchni. To było kremowe szaleństwo, czyli kulinarne zastosowanie serów kremowych według Jakuba Kasprzaka, bankietowe mini przekąski według Davida Gaboriaud i praliny czekoladowe Janusza Profusa, a wszystko w towarzystwie pokazu barmańskiego. Niespodzianką była wystawa „Pyszne od 25 lat” – prezentacja prac wykonanych przez pracowników Hochland Polska, zdobywców pierwszych miejsc,  w ramach kolejnych 12-tu edycji konkursów fotograficznych. Na Gali "Pyszne od 25 lat" celebrowano wieloletnią obecność Hochland w Polsce. Był czas na okolicznościowe przemówienia prezesów, filmy, rozmowy i wspominki. Przyznano także prestiżowe tytuły dla najbardziej wyróżniających się i zaangażowanych pracowników, w kategoriach. Uczestnicy Gali mogli wziąć udział w konkursie i wygrać 5 dwuosobowych weekendów we Francji, Hiszpanii, Rosji, Niemczech i Rumunii, wszędzie tam, gdzie Hochland ma swoje filie. Można było także zrobić pamiątkowe zdjęcie na ławeczce Hochland! Atrakcjami wieczoru był występ legendarnego wokalisty Krzysztofa Cugowskiego z Zespołem Mistrzów oraz Hochland Bandu złożonego z pracowników Hochland Polska. Zabawę taneczną poprowadził DJ Jędrzej z udziałem grupy Punto Latino. To była też pyszna Gala: na stołach zagościły wyśmienite dania przygotowane specjalnie na tę okazję, oczywiście z wykorzystaniem serów Hochland!

– To była kolorowa impreza i wspaniała zabawa z wieloma niespodziankami, ale i okazja podziękowania za udział w sukcesie biznesu Hochland w Polsce – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Hochland istnieje na polskim rynku od początku lat 90-tych. W Polsce działają dwa zakłady – w Kaźmierzu i Węgrowie. Hochland, Almette, Valbon to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się cała gama produktów, dostępna także dla rynku HoReCa. Doskonały smak i jakość zawdzięczają najlepszym surowcom i technologiom.

© hochland polska


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-07-09) Jeepy Renegade rozdane. Hochland Polska podsumowuje udaną kampanię
(2019-06-25) Video Hochland Polska: Początki firmy i stan obecny
(2019-06-24) Stacje naprawy rowerów od Hochland

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25