1. Aktualności
  2. Polska

Rok 2018 przełomowy dla firmy Agro-Danmis

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Podążając za nową strategią, odświeżeniu uległ wizerunek marki zgodnie z jej wartościami, którymi są naturalność, lekkość, czystość, ale i przywiązanie do tradycji.
Rozpoczęto prace nad kilkoma ciekawymi nowościami produktowymi. Pierwsza z nich – mleko kozie bez laktozy – znajduje się obecnie w fazie testów rynkowych, a druga – plastry twarogowe – w ostatecznej fazie projektowania opakowania.


Przewagę konkurencyjną Agro-Danmis stanowi posiadanie własnego, największego w Polsce
stada kóz, które są zdrowo karmione plonami okolicznych pól. Daje to możliwość bezpośredniego, szybkiego przerabiania świeżego mleka na pyszne produkty. Z kolei krótsze drogi transportowe przekładają się na aspekty ochrony środowiska.
Segment kozi cieszy się zasłużonym wzrostem, gdyż mleko kozie mogą spożywać osoby z alergią na białko krowie. Skład mleka koziego jest zbliżony do składu mleka matki. Mniejsze niż w mleku krowim kuleczki tłuszczowe sprawiają, że produkty kozie są bardziej lekkostrawne. Są też bardzo bogatym źródłem wapnia i witamin.