Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Niemcy: DMK obniży poziom cukru w produktach marki Milram

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-08-16 14:11:35

© dmk

– Opracowujemy nowe koncepcje produktowe, które spełniać będą potrzeby konsumentów i wpisywać się w ich zrównoważony model życia – powiedział Matthias Rensch Dyrektor ds. Operacyjnych w DMK. – Jako wiodący producent żywności stawiamy na podejście zorientowane na klienta. Zdrowie i zrównoważona dieta nie są już tematami trendów, ale od wielu lat są stałym elementem życia. Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na zdrową dietę i coraz częściej stosuje produkty zawierające tak mało cukru, jak to tylko możliwe – podkreślił Matthias Rensch

Grupa DMK to jedna z największych europejskich spółdzielni mleczarskich. Firma chce reagować na zmieniające się trendy czego wyrazem jest obniżenie poziomu cukru w wyrobach marki Milram. Na pierwszy ogień pójdą maślanki i kefiry Milram, później twarożki ,a na końcu desery. Kolejnym krokiem będzie zmiana receptur wszystkich produktów z dodatkiem cukru.
DMK wytwarza 8,1 tys. ton mleka rocznie i planuje poprzez swoje działania zmienić całą branżę mleczarską w Niemczech. Firma od początku roku zmienia receptury swoich produktów.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25