Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Lazur (SZPGR): Ser Lazur Skalmierzycki – unikat na rynku serów dojrzewających

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2018-06-25 08:04:58

Lazur Skalmierzycki to produkt wyjątkowy wśród serów dojrzewających. Produkowany jest według oryginalnej receptury, łączącej technologie produkcji serów pleśniowych Lazur oraz serów żółtych.
Oryginalna, skomplikowana receptura pozwoliła na stworzenie znakomitego, delikatnego sera o doskonałej równowadze smaków słodkiej śmietanki, orzechów włoskich i błękitnej pleśni oraz sprężystym, zwartym miąższu o jasnożółtej barwie.

Skalmierzycki powstaje z najwyższej jakości polskiego mleka pochodzącego z lokalnych gospodarstw, bez użycia sztucznych dodatków i konserwantów. Szlachetna pleśń sprawia, że ma znacznie wyższe wartości odżywcze niż sery żółte.
Doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska, składnik kanapek oraz sałat, a także dań na gorąco, takich jak: makarony, zapiekanki, pizza i tosty – łatwo się rozpuszcza, nabierając jednolitej konsystencji i idealnie się ciągnie.
Ser Lazur Skalmierzycki – plastry 100 g konfekcjonowany jest w wygodnym opakowaniu typu otwórz-zamknij.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25