Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hiszpania: Danone redukuje poziom cukru

Źródło: Anil   Dodano: 2017-12-09 21:51:37

Francuski producent Danone planuje zmniejszyć o 22% ilość dodanych cukrów w sfermentowanych produktach mlecznych dostępnych w Hiszpanii do 2020 r. Inicjatywa rozpoczęła się w 2014 r. i miała na celu oferowanie zdrowszych produktów. Globalnie firma Danone podjęła inicjatywę redukcję cukru o 12,8%.
Obecnie 48% jogurtów Danone jest słodkich, 39% jest słodzonych, a tylko 13% jest naturalnych. Celem jest stopniowa redukcja ilości dodawanego cukru.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25