1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Proponujemy odważne połączenia smakowe jogurtów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© lowicz (osm)

– Jogurt, to według zaleceń dietetyków produkt, który należy spożywać codziennie. Pomaga w regeneracji flory bakteryjnej jelit, a tym samym zwiększa odporność na infekcje – mówi Joanna Kołodyńska, Kierownik Działu Marketingu w mleczarni Łowicz (OSM). – Łowicz (OSM) wprowadza na rynek nowość wśród produktów fermentowanych do picia – są to trzy smaki jogurtu z dodatkiem warzyw, owoców i zbóż. Nowe jogurty możemy zaliczyć do kategorii produktów śniadaniowych. Są zdrowym źródłem energii, a dzięki zawartości orkiszu i otrębów żytnich dostarczają błonnika, niezbędnego do prawidłowego przebiegu procesu trawienia.


– Zgodnie z prozdrowotnym trendem, panującym od dłuższego czasu wśród konsumentów, zaproponowaliśmy odważne połączenia smaków warzyw i owoców. Zaskakująco dobre połączenia smakowe jabłka z burakiem ćwikłowym oraz marchwi z pomarańczą, przekonają każdego, kto do tej pory nie przepadał za warzywami. Trzeci smak to jogurt wieloowocowy ze zbożami, równie pyszny jak warzywne – wylicza nasza rozmówczyni.
– Produkty dostępne są w wygodnych butelkach (z zakrętką) o pojemności 400 g. Łatwo zabrać je ze sobą, nie potrzeba dodatkowych akcesoriów, przez co wpisują się w ideę „on the go”. Idealne dla dzieci na drugie śniadanie w szkole, sycące i pyszne.
W ofercie łowickiej mleczarni są również jogurty w kubeczkach – naturalny i typu greckiego – również w wersjach bez laktozy. Jogurty naturalne, oprócz tego, że pysznie smakują (same bądź z ulubionymi dodatkami), są doskonałą bazą do przyrządzania dipów, sosów, świetnie sprawdzają się w sałatkach a także w deserach, sernikach. Mogą również być dietetycznym zamiennikiem śmietany. Pamiętajmy o jogurtach nie tylko latem – dodaje Joanna Kołodyńska, Kierownik Działu Marketingu w mleczarni Łowicz (OSM).