Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Hochland Polska: Rynek twarożków poszukuje nowych rozwiązań w zakresie opakowań, smaku oraz składników

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-05-15 11:59:37

© hochland polska

– Twarożki do smarowania cieszą się dużą popularnością, zdaniem ekspertów rosną +3% rok do roku – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager Hochland Polska. – Rynek ten jest rozdrobiony. Zyskują przede wszystkim marki oferujące konkurencyjne cenowo produkty. Naszą perłą w koronie jest Almette. Kluczem do rozwoju kategorii jest wprowadzenie nowych rozwiązań w zakresie opakowań, smaku oraz składników. To miejsca na prawdziwe innowacje, które powiększą grupę konsumentów oraz wprowadzą nowe okazje do konsumpcji. Najcenniejsze są innowacje kreujące nowe okazje i zwyczaje konsumenckie.

– Według różnych statystyk, w Polsce 30-40% osób czyta etykiety produktów. Konsument jest coraz częściej zainteresowany wiedzą na temat zdrowego żywienia. Istnieje także wiele akcji edukacyjnych: 5 porcji dziennie lub czytaj etykiety, to tylko nieliczne z nich. Na rynku pojawiają się nowe segmenty i kategorie produktów, widoczne jest większe zróżnicowanie oferty, wyższa jakość. Przy tym oczywiście zauważalna jest zdecydowanie większa konkurencja, ogromny skok technologiczny i ekspansja marek własnych. Kategorie, które mają szanse osiągnąć duży sukces na rynku powinny wpisywać się w masowe trendy. Almette to puszyste serki wytwarzane ze świeżego mleka pochodzącego wyłącznie od polskich krów. Wyselekcjonowane, naturalne składniki oraz oryginalna receptura, dają gwarancję najwyższej jakości i wyśmienitego smaku. Produkowane są w zakładzie w Węgrowie, który znajduje się w najczystszym i najpiękniejszym rejonie kraju tzw. Zielonych Płucach Polski. Codziennie trafia do niego świeże mleko polskich krów. Ponad 700 dostawców, dzięki codziennej pracy i dbałości o odpowiedni chów zwierząt, może dostarczać do fabryki doskonałej jakości mleko. Precyzyjnie wyselekcjonowane spełnia wszelkie restrykcyjne normy, jest świeże, pełne wartości odżywczych, o wyjątkowym smaku – opowiada Jacek Wyrzykiewicz z Hochland Polska.
– Dzięki połączeniu twarogu z warzywami, przyprawami oraz ziołami, Almette kusi delikatną konsystencją i wyjątkowymi kompozycjami smakowymi. Jest również źródłem łatwo przyswajalnego, pełnowartościowego białka, którego nasz organizm potrzebuje, by prawidłowo funkcjonować, na co dzień. Serki Almette są lekkostrawne, nie zawierają konserwantów, zagęstników i barwników, a zawarty w nich wapń wspiera rozwój dzieci w okresie intensywnego wzrostu. Miłośnicy serków Almette mogą wybierać z bogatej oferty słonych wariantów z ziołami, warzywami i przyprawami oraz spośród czterech owocowych – podsumowuje Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager Hochland Polska.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25