Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Jana (ŚSM): Śmietanka kremowa 30% tł.

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2016-08-08 08:02:07

Podstawowym surowcem wykorzystywanym do produkcji śmietanki kremowej jest śmietanka odseparowana z mleka, podlega jedynie prostym zabiegom technologicznym, takim jak: pasteryzacja w wysokiej temperaturze oraz chłodzenie. Jest łatwo przyswajalnym tłuszczem pochodzącym w 100% z mleka, zawiera więc wszystkie rozpuszczalne w nim witaminy, a przede wszystkim A, D, E, K.

Charakteryzuje się łatwością ubijania, a uzyskana z niej piana jest trwała.
Tradycyjnie śmietanka kremowa jest używana w kuchni, jako dodatek do zabielania zup, sosów itp., a także w cukiernictwie do ubijania. Używana jako tzw. „bita śmietana” do deserów, lodów, owoców lub jako główny składnik kremów do ciast. Śmietanka zapakowana jest w karton typu pure-pack umożliwiający łatwe otwieranie i zamykanie produktu za pomocą zakrętki.
Opakowanie: kartonik 500 ml.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25