Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Dania: Arla Foods Ingredients otwiera nowy zakład hydrolizatów białkowych

Źródło: Forum Mleczarskie Biznes   Dodano: 2016-06-22 15:38:37

© arla

Zakład powstał w Nr. Vium, w Danii i kosztował 40 mln euro. Jest w stanie wytwarzać 4 tys. ton serwatki i kazeiny wysokiej jakości rocznie. Jego przeznaczeniem jest segment baby food, żywność kliniczna i odżywki dla sportowców. Zakład oprócz instalacji produkcyjnych posiada laboratoria analityczne i badawczo-rozwojowe.

Anders Steen Jørgensen, Business Unit Director Pediatric w Arla Foods Ingredients mówi, że zakład zbudowano z myślą o uzyskaniu najwyższej jakości hydrolizatów na skalę światową. Nowy produkt z Arla Foods Ingredients posiada naukowo potwierdzone korzyści dla zdrowia, dobrą rozpuszczalność i parametry mikrobiologii oraz stabilną jakość. Obecnie Arla chce zapewnić znacznie większe ilości takiego produktu niż wcześniej.
Uzyskane hydrolizaty są podzielonymi peptydami, dzięki czemu nie mają tak alergizującego potencjału.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25