1. Aktualności
  2. Polska

ROTR (SM): Sery długodojrzewające Delik

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Sery długodojrzewające Delik to sery szlachetne, o bogatym bukiecie smakowo-zapachowym, oferowane jako sery dojrzewające 3, 6 oraz 9 miesięcy.
Sery dojrzewające 3 miesiące są delikatniejsze w smaku, natomiast sery 6- i 9-miesięczne są bardziej wyraziste i pikantne.

W serach starszych mogą tworzyć się naturalnie chrupiące kryształki, będące wspaniałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Walory smakowo-zapachowe zawdzięczają kilkumiesięcznemu dojrzewaniu pod barwną powłoką chroniącą ser.
Idealne jako przekąska, do serwowania na desce serów, doskonały w postaci startej do sałatek i innych potraw zarówno mięsnych, jak i warzywnych.
Dostępne są w kostkach o gramaturze 200 g, 500 g.