1. Aktualności
  2. Polska

Twarogi bez laktozy – nowa linia produktów Mlekpol (SM)

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Znakomite rozwiązanie dla konsumentów nietolerujących cukru mlecznego.
Twarogi bez laktozy Mlekpol (SM) są tradycyjnym, naturalnym wyrobem mleczarskim. Znakomicie sprawdzają się nie tylko jako samodzielne danie, ale również jako baza deserów i serników. To oferta dla wszystkich wielbicieli polskiego smaku, rozwiązanie dla konsumentów nietolerujących laktozy, a doceniających wartości prozdrowotne prawdziwego twarogu.

Twarogi bez laktozy Mlekpol (SM) wyprodukowano z najlepszej jakości mleka. Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta w mleku laktoza została rozłożona, przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej produktu.
Twarogi bez laktozy, producenta z Grajewa, dostępne są w trzech wariantach: chudy, półtłusty i tłusty.