Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Holandia: FrieslandCampina i Glycosyn będą współpracować w zakresie żywności specjalistycznej

Dodano: 2016-02-11 15:37:41

FrieslandCampina Ingredienst i amerykańska firma Glycosyn rozpoczynają współpracę nad przetwarzaniem laktozy do oligosacharydów, które można byłoby wykorzystywać w produkcji żywności dla niemowląt.

Glycosyn dysponuje własną opatentowaną metodą produkcji oligosacharydów z laktozy. Dział Ingredients holenderskiego giganta wprowadzi dzięki Glycosin nowe dodatki do żywności dla niemowląt na rynek globalny.
FrieslandCampina należy do czołowych światowych dostawców dodatków do żywności dla niemowląt, żywności medycznej i żywienia komórkowego w postaci koncentratów serwatki, galakto-olisacharydów, laktozy, hydrolizatów itp.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25