1. Aktualności
  2. Polska

Twarogi bez laktozy. Nowa linia produktów Mlekpol (SM)

Źródło: Mlekpol (SM) / V5
Autor: Janusz Górski

Nie zawierają laktozy. Mimo to są tradycyjnym, naturalnym wyrobem mleczarskim. Twarogi bez laktozy Mlekpol (SM) znakomicie sprawdzają się nie tylko jako samodzielne danie, ale również jako baza deserów i serników.


To oferta dla wszystkich wielbicieli polskiego smaku, rozwiązanie dla konsumentów nietolerujących laktozy, a doceniających wartości prozdrowotne prawdziwego twarogu. Twarogi bez laktozy Mlekpol (SM) wyprodukowano z najlepszej jakości mleka. Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta w mleku laktoza została rozłożona, przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej produktu.
Twarogi bez laktozy, producenta z Grajewa, dostępne są w trzech wariantach: chudy, półtłusty i tłusty.