Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Finlandia: Nowy typ lekkiego smarowidła z mleczarni Valio

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2016-02-05 12:14:46

© valio

Konsumenci oczekują większej dbałości o ich potrzeby ze strony dostawców żywności. Dlatego Finowie połączyli walor lekkiego twarożku z masłem i olejem rzepakowym tworząc markę Valio Better.

Produkt zawiera 37% twarożku. Dodatek oleju zapewnia zawartość kwasów ALA (Omega 3), cenny zwłaszcza dla osób z podwyższonym poziomem cholesterolu. Produkt zawiera 27% tłuszczu roślinnego i 13% mlecznego oraz 1% soli. Na opakowaniu znajduje się logo Fińskiego Stowarzyszenia Ochrony Serca.Produkt powstaje w mleczarni w Seinäjoki.


Ostatnie wiadomości o firmie:
(2019-07-11) McDonald's wprowadza niemleczne dodatki do kawy wytwarzane w mleczarni Valio
(2019-06-17) Finlandia: Trudny rok Valio
(2019-05-13) Finlandia: Valio chce zostać firmą o zerowej emisji CO2

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25