Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Milatte – nowa marka Mlekpol dla profesjonalnych baristów

Źródło: Mlekpol (SM) / V5   Dodano: 2016-01-27 12:01:07

Mleczarnia Mlekpol (SM) wprowadza na rynek nowy, wyjątkowy produkt. Milatte to mleko idealne do spieniania. Dzięki wyższej zawartości białka mleko perfekcyjnie spienia się tworząc lekką jak obłok, mleczną pianę. Milatte to zupełnie nowa jakość dla latte, latte machiatto czy capuccino.

Produkt dedykowany jest wielbicielom białych kaw, profesjonalnym baristom, kanałowi HoReCa.
Milatte – to dwa rodzaje mleka różniące się zawartością tłuszczu. Mleko 3,2% -według baristów najlepsze do kawy przyrządzanej na gorąco o każdej porze roku, Mleko 0% – do kawy mrożonej, nieodzownej w letnie upały. Milatte będzie można nabyć w litrowych kartonach z zakrętką. Mleko eksponuje walory kawy i uszlachetnia jej konsystencję.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25