1. Aktualności
  2. Polska

Milatte – nowa marka Mlekpol dla profesjonalnych baristów

Źródło: Mlekpol (SM) / V5
Autor: Janusz Górski

Mleczarnia Mlekpol (SM) wprowadza na rynek nowy, wyjątkowy produkt. Milatte to mleko idealne do spieniania. Dzięki wyższej zawartości białka mleko perfekcyjnie spienia się tworząc lekką jak obłok, mleczną pianę. Milatte to zupełnie nowa jakość dla latte, latte machiatto czy capuccino.


Produkt dedykowany jest wielbicielom białych kaw, profesjonalnym baristom, kanałowi HoReCa.
Milatte – to dwa rodzaje mleka różniące się zawartością tłuszczu. Mleko 3,2% -według baristów najlepsze do kawy przyrządzanej na gorąco o każdej porze roku, Mleko 0% – do kawy mrożonej, nieodzownej w letnie upały. Milatte będzie można nabyć w litrowych kartonach z zakrętką. Mleko eksponuje walory kawy i uszlachetnia jej konsystencję.