1. Aktualności
  2. Polska

Piaski (OSM): Nowość Twaróg śmietankowy Premium

Źródło: ROmedia Agencja Public Relations
Autor: Monika Czaplicka
© ROmedia Agencja Public Relations

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach jako jedna z wiodących firm produkujących pełny asortyment mleczarski m.in. śmietany, kefiry, jogurt grecki, sery mozzarella rozwija swoją ofertę odpowiadając na zapotrzebowanie rynku. Aktualnie na półki sklepowe trafił nowy rodzaj twarogu: śmietankowy Premium.

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów i trendom w branży mleczarskiej zdecydowaliśmy się na produkcję twarogu śmietankowego Premium. Twaróg wytwarzany jest z wyselekcjonowanego mleka bez żadnych sztucznych substancji konserwujących. Dołączył on do gamy naszych produktów, które łączy najwyższa jakość oraz smak, co pozwala nam wyróżniać się na rynku – mówi Mirosław Domański, Prezes Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piaskach.
Twaróg śmietankowy Premium produkowany jest na bazie naturalnych surowców. Zawiera 16% cennego naturalnego tłuszczu mlecznego doskonale zastępującego masło. Charakteryzuje go delikatny smak, wysokie walory odżywcze oraz lekka, kremowa konsystencja. Ma korzystny wpływ na układ trawienny, kostny i wzrok. Jest źródłem lekkostrawnego białka, wysoko przyswajalnego wapnia, soli mineralnych, witamin
i mikroflory.
Nowy produkt OSM Piaski, za swój niepowtarzalny smak, jak również wysokie walory jakościowe, został doceniony na Dniu Twarogu i Twarożków, Śmietany i Śmietanki podczas XXIV Targów Mleczarskich Mleko-Expo 2015 w Warszawie. Ponadto twaróg śmietankowy Premium znalazł się w pierwszej piątce wyróżnionych produktów w Plebiscycie Dziennika Wschodniego Lubelskie ze smakiem. Czytelnicy gazety oddając swoje głosy podkreślali tradycyjną recepturę twarogu oraz jego wysoką jakość. Tym samym nowy wyrób mleczarni dołączył do mapy dobrych smaków Lubelszczyzny.