1. Aktualności
  2. Polska

A może Valbon na Święta?

Źródło: Hochland Polska
Autor: Monika Czaplicka

Sery Valbon - znajdujące się w ofercie Hochland - zainspirowane oryginalną, francuską recepturą - produkowane są od 2000 roku w Polsce. Od samego początku przebojowo zdobyły polski rynek i zagościły w domach wielu konsumentów. Valbon to produkt idealny nie tylko na specjalne okazje, ale także na spotkania z rodziną czy przyjaciółmi.
A może Valbon dobry będzie na Święta?
Proponujemy orzeźwiającą quesadillę z serem pleśniowym Valbon.

Autorem przepisu jest Tomasz Jakubiak - kucharz i pasjonat zdrowego gotowania. Przepis jest idealny na okres zbliżających się Świąt!
Składniki:
-8 tortilli o średnicy 23cm
-2 trójkąty sera Valbon Brie z suszonymi pomidorami!
-250 g sera Hochland Premium Emmentaler Classic
-2 zielone jabłka (najlepiej Grann Smith)
-sok z jednej cytryny
-pieprz świeżo mielony
-świeża kolendra i łyżka listków
Sposób przygotowania:
Zielone jabłko pokroić w cienkie plastry, skropić cytryną i wymieszać z pieprzem (ilość pieprzu zależnie od upodobań). Ser Valbon Brie z suszonymi pomidorami zetrzeć na grubych okach i podzielić na 4 kupki. Ser Hochland Premium Emmentaler Classic zetrzeć na grubych okach i podzielić na 4 kupki. Na placku rozsypać jedną z czterech części żółtego sera Hochland Premium Emmentaler Classic, a na tym rozłożyć część jabłek, ser Valbon i świeżą kolendrę. Przykryć drugim plackiem. Quesadille smażyć na suchej patelni na małym ogniu. Gdy ser się rozpuści, przewrócić quesadille na drugą stronę. Do quesadilli świetnie pasuje żurawina wymieszana z odrobiną soku z pomarańczy.
Gorąco polecamy – to pyszna propozycja, warto spróbować!