1. Aktualności
  2. Polska

Frąckowiak (ZPSiH): Wprowadzamy nowe wariacje smakówe serów smażonych

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© frąckowiak (zpsih)

– Mijający rok jest kontynuacją wieloletniego trendu konsumenckiego w zakresie doceniania wysokojakościowych produktów tradycyjnych – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Grzegorz Marciniak, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży w firmie Frąckowiak (ZPSiH). – Nasz klient wie jak powinien smakować prawdziwy ser smażony, ponieważ sam niegdyś go w kuchni „produkował”. Dzisiaj zatem wręcz wymaga tego smaku sprzed lat, który niejednokrotnie jest powrotem do czasów dzieciństwa.


– Oprócz tradycyjnych od wielu lat smaków (sera smażonego czystego i z kminkiem) zaproponowaliśmy konsumentom ciekawe wariacje domowego sera smażonego z różnymi suszonymi warzywami i aromatycznymi przyprawami. Zaproponowaliśmy ser smażony czosnkowy, pomidorowy, cebulkowy i paprykowy. Większość naszych klientów z otwartością przyjęła te nowości chcąc zaproponować je również swoim klientom – wskazuje nasz rozmówca.
– Największą przeszkodą jest oczywiście wielkość półki, na którą szczególnie w okresie przedświątecznym pretendują nowości wielu producentów. Nasze serowe smakołyki jednak są szczególne z dwóch względów: w tej kategorii nabiałowej nowości to prawdziwa rzadkość, a gdy już się zdarzą, cieszą się szczególnym zainteresowaniem smakoszy – dodaje Grzegorz Marciniak, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży w firmie Frąckowiak (ZPSiH).