1. Aktualności
  2. Polska

Mlekoma Dairy wprowadza na rynek ser Mozzarella.

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Jest to wysokiej jakości ser podpuszczkowy, parzony, niedojrzewający. Ma elastyczną, włóknistą konsystencję, jasny kolor, łagodny smak. Łatwo się kroi, wiórkuje. W ofercie firmy Mlekoma mamy zarówno mozzarellę w bloku, jak i rozdrobnioną w postaci wiórów lub kostki 4x4 mm, w workach po 2,5 kg. Opakowania te są dedykowane dla kanału HoReCa. Przygotowana do dalszego przetworzenia mozzarella przyspiesza pracę, ułatwia produkcję potraw.

Mozzarella firmy Mlekoma charakteryzuje się doskonałą topliwością, pożądaną ciągliwością po podgrzaniu, świeżym smakiem. Nie przypala się, a w apetyczny sposób rozlewa na pizzy, zapiekankach i innych potrawach. Niezawodna jakość produktu pozwala producentom potraw mrożonych, szefom kuchni, właścicielom hoteli i restauracji na komfortowe budowanie własnej pozycji na rynku, na poczucie pewności, że produkt końcowy lub podana potrawa jest z najwyższej klasy komponentów.