Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Czarnków (OSM): Twarogi sernikowe rosną w handlu nowoczesnym

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-12-07 12:31:58

© fmh

– Czas świąteczny to zawsze wzmożony okres sprzedażowy wszystkich rodzajów twarogów przeznaczonych do wypieków – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Zofia Just, Wiceprezes Zarządu w mleczarni Czarnków (OSM). – Wolumen sprzedaży dla kategorii twarogów sernikowych wzrasta głównie w kanale nowoczesnym, zaś twarogi tradycyjne wzrastają w kanale tradycyjnym.

– W przypadku twarogów sernikowych bezsprzecznie najważniejsza jest gotowość produktu do szybkiego przygotowania, pozostałych składników i przygotowanie do wypieku nie wymagają dużego nakładu pracy oraz czasu, a także doświadczenia w przygotowywaniu wypieków. Pojawienie się twarogów i gotowych mas do wypieku spowodowały odejście części konsumentów od twarogów tradycyjnych, ze względu na szybkość i łatwość przygotowania produktu finalnego. Większość klientów twarogów tradycyjnych ma wybór pomiędzy kostkami stało wagowymi 200-250 g, a preferujący twarogi pakowane w wiaderka 0,5-1 kg.
– W przypadku naszych twarogów liczy się naturalność, tradycyjność i najwyższa jakość produktu z którego klient przygotowuję produkt finalny z reguły dla całej rodziny.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25