Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

ROTR (SM): Mleko UHT 3,5%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-12-04 09:11:25

Spółdzielnia Mleczarska ROTR w Rypinie wprowadziła do produkcji nowe mleko UHT 3,5%. Zmieniała się także szata graficzna pozostałych opakowań do mleka – 2%, 3,2% i 1,5%, pozostając jednak przy wygodnym pudełku w charakterystycznym kształcie domku.
Nowy rodzaj mleka UHT 3,5% charakteryzuje się większą zawartością tłuszczu mlecznego, który jest jednym z najcenniejszych składników naszej diety. Zawarty w mleku tłuszcz mlekowy jest doskonale zbilansowany pod względem zawartości i różnorodności bioaktywnych składników.

W jego skład wchodzi bowiem szeroka paleta najróżniejszych kwasów tłuszczowych. Są one źródłem energii niezbędnej do prawidłowego funkcjonowania pracy: serca, nerek, wątroby, płytek krwi oraz układu mięśniowego jak również działają terapeutycznie w stanach zapalnych. Ponadto wpływają korzystnie na obniżanie lepkości i ciśnienia krwi oraz poziomu cholesterolu LDL.
Mleko 3,5% produkowane jest w litrowym opakowaniu w kształcie domku w kolorze bordowym. Termin przydatności do spożycia to 6 miesięcy.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25