Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Polmlek na Targach Polagra Food

Źródło: Grupa Polmlek   Dodano: 2015-10-01 09:33:37

© fm

Przez 4 dni Międzynarodowych Targów Polagra Food stoisko Polmlek odwiedziło wielu kluczowych klientów i kontrahentów oraz potencjalnych partnerów zainteresowanych ofertą.
Gośćmi specjalnymi stoiska Polmlek byli Minister Rolnictwa Marek Sawicki, a także Szefowie Kuchi Kurt Scheller, Jean Boss, Krzysztof Szulborski, Marek Rybacki, Darek Strociński, Rafał Godziemski, Paweł Mieszała oraz wiele znakomitości z branży kulinarnej.
Poza prezentacją oferty handlowej Grupy Polmlek na stoisku serwowane były przystawki i dania z wykorzystaniem szerokiego spektrum produktów Polmlek, zgodnie z nowym hasłem firmy
Polmlek – wszystko z mleka, naturalnie.

Zupa tajska ze śmietaną Polmlek, żurek z Maćkową maślanką, zupa serowa Warmia gouda z białym winem, grillowane Capresi typu włoskiego w sosie daktylowym, tortilla z Puszystym Capresi chrzanowym i łososiem, pomidorowe Capresi w pieczywie tramezzino - to tylko część autorskiego menu serwowanego przez Mariusza Gachewicza, szefa kuchni zamku Gniew.
Największym zainteresowaniem cieszył się
Polmlek Desserts Show - prezentowana przez Mariusza Gachewicza i cukiernika Piotra Chylareckiego sztuka malowania deseru na stole pokrytym sterylnym obrusem w postaci zróżnicowanych kolorów, smaków, struktur i form. Kompozycja produktów tworzona jest przez samych degustatorów. Podczas Polmlek Desserts Show prezentowane były między innymi: marakujowy i czekoladowy mus z twarogiem Ulubionym, lody z Fiko, ziemia czekoladowa
z twarogu Ulubionego, Ulubiony sernik cynamonowy, praliny z nadzieniem Capresi.
Natomiast zwieńczeniem show był finałowy pokaz kuchni molekularnej - beza schładzana ciekłym azotem z palonego Capresi.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25