Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Grupa Lacpol: Zrównoważone koszty produkcji i wysoka jakość decydują o sprzedaży do sieci

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-09-07 12:39:04

© zpm mlecz

– W naszej mleczarni produkcja twarogów bazuje na wieloletnim doświadczeniu, a to gwarantuje wysoką jakość i znakomity smak – mówi Tomasz Barski, Wiceprezes Zarządu ds. Handlu w Mlecz (ZPM) w Wolsztynie (Grupa Lacpol). – Posiadamy bogatą ofertę twarogów, zarówno pod względem sposobu produkcji (twarogi ociekowe, formowane, krajanki), jak również ich rodzajów – twarogi chude, półtłuste, tłuste oraz śmietankowe. Większość naszych produktów oferujemy pod wspólną marką Hula Krasula.

– Zrównoważone koszty produkcji, w połączeniu z wysoką jakością są najważniejszym argumentem decydującym o zakupie naszych twarogów przez naszych głównych odbiorców. Od dłuższego czasu obserwujemy, że w kanale nowoczesnym dominują twarogi produkowane metodą ociekową, szczególnie te w kształcie klinka oraz twarogi formowane – stałowagowe. W kanale tradycyjnym zaś wysoki udział ma krajanka, głównie na rynkach lokalnych, przywiązanych w dużej mierze do tradycji i niższych cen. Segment HoReCa zaopatruje się z kolei w twarogi pakowane w 5 kg wiadra.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25