Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Mlekoma Dairy wprowadza na rynek wysokiej jakości Mascarpone – ser typu włoskiego.

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-09-11 08:19:41

Mascarpone jest coraz bardziej popularny i coraz częściej wykorzystywany w gospodarstwach domowych. Uniwersalność tego produktu polega na tym, że wspaniale nadaje się nie tylko do deserów, ale również do potraw mięsnych, pieczywa, naleśników. Mascarpone wspaniale zagęszcza sosy, nadaje im kremową, aksamitną konsystencję, wzbogaca smak potraw.

Zmiksowany z ubitą śmietanką kremówką stanowi najprostszą bazę do zrobienia pysznego kremu do ciasta.
Mascarpone marki Mlekoma dostępny jest w opakowaniach 250 g. Pod wieczkiem znajdują się dwa inspirujące przepisy.
Wszystkich, którzy chcieliby podzielić się swoimi propozycjami wykorzystania sera Mascarpone, zachęcamy do publikowania przepisów na stronie www.mlekoma.pl.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25