Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Sertop: Większość naszej sprzedaży realizowana jest poprzez stoiska samoobsługowe

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-08-17 11:37:01

© sertop

– W dużej mierze wynika to z faktu, iż serki topione i smażone dostępne są w gotowych opakowaniach: kostkach, krążkach i kubeczkach. Wyjątkiem są bloki serów smażonych, sprzedawane na wagę, bezpośrednio na stoiskach serowych – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Aneta Będkowska, Kierownik Biura Marketingu i Współpracy z Klientem w Sertop.

– Tworzenie wysp serowych ma szczególne znaczenie w przypadku sklepów, nakierowanych na wymagających konsumentów. Do takich placówek przychodzą koneserzy smaku, którzy za pomoc w doborze produktu o poszukiwanym walorze (może to być wysoka jakość, nietypowy smak, innowacyjne opakowanie, tradycyjna receptura) są w stanie zapłacić więcej niż osoby, robiące zakupy np. w osiedlowym sklepie detalicznym lub w dyskoncie – mówi Aneta Będkowska.
– Bezpośredni kontakt pomiędzy sprzedawcą, a konsumentem pozwala na lepszą prezentację, zapoznanie klienta z walorami zdrowotnymi produktu lub nawet przeprowadzenie degustacji. Takim produktem w naszej ofercie, świetnie nadającym się do ekspozycji wyspowej, są sery smażone, mocno nawiązujące do tradycji, ponieważ Polacy kochają tradycyjne produkty i wszystko co z tradycją jest związane. To dlatego nasze sery smażone cieszą się tak ogromną popularnością i są tak poszukiwanym towarem – dodaje nasza rozmówczyni.
– Polski rynek zdecydowanie zmierza w kierunku sprzedaży produktów z wyższej półki. Dotyczy to nie tylko wysp serowych, ale także stoisk samoobsługowych. Dobra jakość, dobry skład – tego oczekuje współczesny konsument. Także na tradycyjnych, sklepowych półkach i stoiskach samoobsługowych.
Konsumenci, korzystający z wysp serowych są zwykle konsumentami wymagającymi. Lubią zobaczyć, co kupują, chcą mieć porównanie. Z pewnością przykładają także większą wagę do jakości spożywanych produktów i nie szkoda im czasu na stanie w kolejce. Chcą zakupić produkty najwyższej jakości, które zaspokoją ich kulinarne potrzeby.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25