Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Milkpol: Pierwszy w Polsce twaróg półtłusty z kwasami Omega 3

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-08-05 21:35:14

Firma Milkpol wprowadziła na rynek pierwszy twaróg półtłusty fortyfikowany w niezbędne dla naszego zdrowia kwasy Omega 3, które muszą być dostarczane organizmowi w codziennej diecie. Kwasy Omega 3 pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu i tym samym, co potwierdziły liczne badania kliniczne, odpowiadają za spadek liczby ostrych incydentów sercowo-naczyniowych (zawał serca, udar mózgu), które są przyczyną ponad połowy wszystkich zgonów w Polsce.

Pierwszy twaróg z Omega 3 nie ma mocnego posmaku tranu, który jest nieakceptowany przez większość społeczeństwa i tym samym nie ingeruje w upodobania smakowe konsumentów. Należy wiedzieć, że 100 g pierwszego twarogu fortyfikowanego w kwasy Omega 3 (123,56 kcal) dostarcza organizmowi tyle samo kwasów Omega 3 ile jest zawartych w 0,5 kg dorsza (390 kcal – gotowany, 1160 kcal – smażony), czyli ten produkt w żadnym stopniu nie przyczyni się do wzrostu europejskiej pandemii nadwagi i otyłości. Reasumując można powiedzieć, że: dobrze dobrana dieta działa jak lek, dieta jest tańsza niż tabletki/kapsułki.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25