Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Grupa Polmlek: Ser Warmia Mlekdamer extra

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-07-21 21:09:27

To ser typu szwajcarskiego, podpuszczkowy o zawartości tłuszczu 45% w suchej masie, produkowany z dodatkiem bakterii propionowych. Mlekdamer extra charakteryzuje się kremowo-żółtą barwą, jednolitą w całej masie i dużymi, okrągłymi oraz lekko owalnymi dziurami, które powstają w trakcie dojrzewania.

Proces ten przebiega dwuetapowo i trwa łącznie od sześciu do ośmiu tygodni. W tym czasie Mlekdamer extra nabiera pożądanego, orzechowo-słodkawego, łagodnego smaku, zaś miąższ idealnej elastyczności. Dziury, zwane okami, dodają mu oczekiwanego przez konsumentów, atrakcyjnego wyglądu. Znawcy polecają Mlekdamer extra na deskę serów z uwagi na szczególne bogactwo smaku i aromatu.
Gramatura: blok ok. 3 kg.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25