Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Arla Foods Ingredients podwaja produkcję alfa-laktoalbuminy

Źródło: Forum Mleczarskie   Dodano: 2015-04-23 20:45:26

Alfa-laktoalbumina jest dominującym białkiem w mleku kobiecym, ale występuje także naturalnie w mleku krowim. Uzupełnianie produktów dla niemowląt tym białkiem pozwala wytwarzać bardziej doskonały i zbliżony do kobiecego mleka produkt.

Alfa-laktoalbumina powstaje zakładzie w Jutland w Danii według najbardziej zaawansowanych technik jakościowych. Arla Foods właśnie uruchamia produkcję na drugiej linii i podwaja wolumen produkcji.
Popyt na alfa-laktoalbuminę gwałtownie rośnie zwłaszcza w Chinach.
Wytwarzana w Danii alfa-laktoalbumina sprzedawana pod marką Lacprodan Alpha-10. Jest ona wykorzystywana w produkcji żywności dla niemowląt, ale także żywności klinicznej i żywności dla sportowców.

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25