Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Grupa Polmlek: Nowe produkty sezonowe Polmlek Maćkowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-04-16 09:28:50

Chłodnik polski Polmlek kubek (400 g) i butelka (380 g). To pyszny mleczny produkt na bazie naturalnego kefiru z dodatkiem aromatycznych warzyw oraz koperku. Jest doskonałą, lekką i pożywną propozycją na upalne dni. Wyśmienicie smakuje zarówno jako samodzielna przekąska jak również jako dodatek do ziemniaków czy potraw z grilla. Atutem Chłodnika polskiego jest jego produkt bazowy – naturalny kefir, który nadaje chłodnikowi charakterystyczny lekko kwaskowy i orzeźwiający smak.

Kefir Polmlek Maćkowy kubek (250 g, 400 g) i butelka (380 g, 1 l). Mleczny napój fermentowany uzyskiwany przez ukwaszenie pasteryzowanego mleka częściowo odtłuszczonego, ukwaszony za pomocą odpowiednich kultur bakterii i drożdży kefirowych. Ma wysokie wartości odżywcze, biologiczne, dietetyczne i zdrowotne. Jest doskonałym składnikiem chłodnika.
Maślanka Polmlek Maćkowy butelka (380 g, 1 l). Produkowana z najwyższej jakości surowca, ukwaszonego zakwasem czystych kultur bakteryjnych. Jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, laktozy, soli mineralnych i witamin. Zalecana jest po leczeniu antybiotykami. Stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety.
Zalety kefiru i maślanki: regulacja przemiany materii, korzystny wpływ na lepszą przyswajalność składników mleka (wzbogacenie diety w witaminy – zwłaszcza z grupy B – oraz zwiększenie wykorzystania laktozy), hamowanie rozwój mikroflory.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25