Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Grupa Polmlek: Sery Warmia -Basztowy, Gouda Extra, Tylżycki oraz Mlekdamer

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-02-23 10:16:36

Grupa Polmlek wprowadziła na rynek Sery Warmia: Basztowy, Gouda Extra, Tylżycki oraz Mlekdamer w blokach po 3 kg z nową etykietą z aplą.
Ser Basztowy należy do grupy serów typu szwajcarskiego i charakteryzuje się oczkami o zróżnicowanej ilości i wielkości. Gouda Extra z dużymi oczkami łączy walory smakowe sera Gouda z upodobaniem konsumentów do dużych oczek w serze.

Wraz z dojrzewaniem zmienia się smak sera – od łagodnego, lekko kwaskowego w serach młodych, do bardziej pikantnego w serach starszych. Niezależnie od stopnia dojrzałości ser zawsze ma bardzo dobry smak, czasem nawet lekko słodkawy lub orzechowy.
Ser Tylżycki należy do grupy serów podpuszczkowych dojrzewających. Ma liczne, drobne i lekko spłaszczone oczka. Charakteryzuje się intensywnym aromatem i lekko pikantnym smakiem, który nabiera ostrości w miarę dojrzewania. Zawiera niezbędne dla organizmu witaminy z grupy B, a także A, D oraz wapnia i innych związków mineralnych.
Ser Mlekdamer to ser typu szwajcarskiego, podpuszczkowy o zawartości tłuszczu 45% w suchej masie, produkowany z dodatkiem bakterii propionowych. Ma charakterystyczny wyrazisty aromat, słodkawo-orzechowy smak oraz oczka wielkości wiśni lub orzecha włoskiego.
Sery nadają się na „deskę serów”, doskonale smakują serwowane np. z winogronami, oliwkami oraz jako składnik kanapek i sałatek.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25