Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Komunikaty prasowe

Grupa Polmlek: Ser Gouda Warmia (2x250 g) oraz Ser Salami Warmia (300 g) w plastrach

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2015-01-22 10:20:33

Czas dojrzewania sera Gouda to min. 3 tygodnie. Ser charakteryzuje się nielicznym, okragłym, wielkości ryżu do fasolki oczkowaniem. Smak sera jest łagodny, delikatny i aromatyczny. Barwa żółta, jednolita w całej masie.
Natomiast czas dojrzewania Salami to 3 tygodnie. Oczkowanie: liczne, nieregularne oczka wielkości ziaren ryżu. Ser ma kremowo-białą barwę i charakteryzuje się kremowym, lekko kwaskowym smakiem.

archiwum komunikatów »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2019
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25